Разкриха темата на Мет Гала 2019

  • Разкриха темата на Мет Гала 2019
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 11.10.2018 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Музеят на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк съобщи темата за следващото издание на благотворителния бал "Мет Гала". Целта на събитието е да събере средства за модната секция на музея, тъй наречения Институт за костюма, съобщи Си Ен Ен.

Темата ще е "Лагер: Бележки за модата". Изглежда, че събитието през 2019 ще бъде едно от най-скандални. Организаторите на благотворителното събитие, сред които са Лейди Гага и Серена Уилямс, са взели идеята за темата от есе на американската писателка от литовски произход Сюзън Зонтаг, в което тя описва лагера като "любов към неестественото - изкуство и преувеличение".

Както всяка година, "Мет Гала" ще се проведе малко преди откриването на експозицията на нюйоркския музей на изкуството "Метрополитън" в първия понеделник на май.

"Ние минаваме през един екстремен лагерен момент и е много важно културната комуникация да спре погледа си на това, което често бива пренебрегнато като безсмислена фриволност, но всъщност може да бъде много сложен и мощен политически инструмент особено в маргинализираните култури", заяви кураторът на Института за костюма, Андрей Болтън пред "Ню Йорк Таймс".

"Независимо дали става въпрос за поп лагер, за куиър лагер или политически лагер. Тръмп например е една фигура представляваща лагера - мисля, че това е много актуално", казва още той.

В изложбата, която ще бъде открита в първия понеделник на май, ще бъдат изложени 175 вещи, включително мъжки и дамски облекла от XVII в. до съвремието.

Източник: БГНЕС

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.