Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018 завърши с много блясък и пищност (снимки)


Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018 завърши с много блясък и пищност (снимки)
Снимка: Ivan Yordanov Photography

С уникално мапинг шоу посветено на 25-годишнината на Christian of Roma започна последната вечер на Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018. Спектакалът ChRevolution ни пренесе в едно вълнуващо пътешествие в света на красотата. Фризьорът Конда Кондов и най-добрите стилисти пред очите на публиката преобразиха звездната носителка на титлата Miss Playmate 2009 и Miss Playmate All stars, Златка Димитрова.

Гала верта на шестото издание на Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018 в зала EFЕ на хотел "Маринела" откри дизайнерът Иван Донев. С многобройни успехи на международната модна сцена той е носител на авторитетни чуждестранни отличия. Още през 2012 година прави своя дизайнерски дебют на Алта Рома в Рим, където е завършил прочутата академия "Коефия". Една година по късно отново на Алта Рома, дефилира със съмостоятелна колекция и е награден с приза World of Fashion. Иван Донев е първият български дизайнер в каленадара на римската семица на модата. Колекцията му е отличена със сертификат Черти Лукс което е гаранция за иновация, уникалност и качество. На сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 той представи колекция, показваща неговия творчески път за петгодишната му дизайнерска кариера.

Моделите на Visages Model Group завладяха модната публика с рокли от копринен френски шантунг, дантела, меланж-деворе и шифон. Дизайнерът представи модел вдъхновен от "Трите грации" на Ботичели, две рокли вдъхновени от черния лебед и пауна, както и рокля изработена от 200 метра фин тюл, която вднигна на крака 6000-на публика в кралския театър Royal Albert Hall в Лондон.

Българската публика стана свидител и на уникалната колекция "Мост между културите", вдъхновена от Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. С нея той показа една антична култура по иновативен и модерен начин по европейски стил.

София Борисова отново показа впечатляваща и завладяваща модна линия. Най-новата и колекция "Fashion diffusion" идва директно от модната столица Париж, където бе представена пред 1200 човека в рамките на Paris Fashion Week. Подиумът на Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018 се превърна в пролетна ферия от нежни и красиви рокли. В палитрата от цветове дизайнерката беше заложила на бледо розово и зелено, жълто и класическо черно. Къси и дълги рокли в комбинация с тюл, коприна и нежна дантела заблестяха на сцената на модното събитие.

Певицата Есил Дюран за пореден път показа, че модата е нейната страст. За първи път на сцената на Sofia Fashion Week Пролет/Лято 2018 стана горещо червено. Лимитираната серия от облекла,  коята видя публиката на модния форум, бе провокирана от филма "Великият Гетсби". Рокли с пера и ръчно инкрустирани камъни, актуалните гащеризони в съчатение със секси бюстиета бяха част от колекцията на Есил Дюран.

Гала вечерта завърши с haute couture колекцията на Евгения Борисова. Колекцията е вдъхновена от арабския свят с много пищност, обеми и богати на кристали и мъниста материи. В повечето модели е заложена изключителна по обем ръчна работа. Последният модел, с който беше закрита Седмицата на модата в София, накара зрителите да затаят дъх - булчинска рокля, която запълни цялата сцена със своята пищност и красота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама