Сватбена рокля според типа фигура


Сватбена рокля според типа фигура
Снимка: Thinkstock/Guliver

Изборът на булчинска рокля е съкровен момент за всяка жена, на която й предстои да каже заветното "Да”. Все пак, на всички ни е ясно, че в този така специален ден погледите, обективите и цялото внимание на хората са насочени именно към булката. Затова тя трябва да изглежда повече от зашеметяващо. Преди да се гмурнете в разнообразието от модели, платове и украси обаче, поемете дълбоко въздух и си дайте сметка как точно искате да изглеждате.

Нашият съвет е да не избирате булчинската си рокля нито според детските си фантазии, нито според консултантите в сватбените салони, които настоятелно ще ви убеждават, че "това е роклята”. Що се отнася до второто, имайте предвид, че е истинска рядкост да намерите своя модел, който чинно ви чака, на закачалка в магазина. Роклите там по-скоро ще ви помогнат да се ориентирате в избора, но ако решите да се сдобиете с някоя, ще се наложи да почакате около месец, за да бъдат нанесени нужните корекции. А такива ще има в изобилие, повярвайте ни, тъй като малко жени могат да се похвалят с ръст от над 170 см и талия под 60 см. Затова се запасете с достатъчно време, търпение и отбор от добри приятелки. А ето и на кои модели трябва да обърнете по-специално внимание, ако фигурата ви е…

1. Тип "Круша”

Ако горната част на тялото ви е по-стройна от долната, то непременно акцентирайте на нея. Това може да стане посредством бюстие, V-образно деколте или такова тип "лодка”. Що се отнася до долната част на роклята, най-удачно е тя да бъде "камбана” или "принцеса”. Нека разкрояването започне от естествената линия на кръста, не по-нагоре. Най-добре стойте далеч от моделите "русалка” или "тромпет”, защото при тях акцентът пада върху дупето.

2. Тип "ябълка”


Дамите, които се радват на по-пищен бюст и стройни крака, често се оплакват от няколко килограма в областта на коремчето. Този недостатък лесно може да бъде прикрит с рокля, която започва да се разкроява под гърдите. Сърцевидното деколте, както и дълбокото V-образно могат да свършат чудеса при жените с "ябълкови” форми! Забравете за органзата и сатена, защото те визуално ще увеличат обиколката на талията.

3. "Момчешки” тип


Жените с такива форми могат да се похвалят със стройни фигури, но за сметка на това, често са лишени от женствени извивки. Разбира се, с такъв богат избор на платове, всичко може да се постигне! Роклите тип "русалка” създават впечатление за оформени бедра и дупе, докато дантела в областта на бюста оптически ще уголеми малките гърди.

4. Пищни извивки


Истинско предизвикателство е да се намери перфектната plus-size рокля, предвид ограничените размери, с които разполагат повечето сватбени салони. Но не се лъжете да купувате единствената, която намерите в по-голям размер, защото те най-често са с огромни плисета, мъниста и какво ли още не. Ако имате пищни извивки, то забравете за обръчите и кринолините. Идеалната рокля за вас трябва да е изработена от тежък плат, който да пада свободно и да е с деколте тип "прегърни ме”.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама