Versace с колекция за силната жена


Versace с колекция за силната жена
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската кралица на модата Донатела Версаче изпрати съобщение до всички жени по света с колекцията, която показа на Седмицата на модата в Милано – да се борят за равноправие, свобода и надежда.

"Това е колекция за силата на жените и за жените, които знаят как да използват своята сила. Това е призив за обединение и за мощта, която идва от позитивизма и надеждата”, заяви самата дизайнерка.

Дизайните на Versace за Есен/Зима 2017 година се открояват със своята контрастност във всеки един аспект. Разнообразие на материи, цветове, стилове, излъчване беляза модното шоу на 61-годишната дизайнерка.

Спортен шик, комбиниран със сексапил и подчертана женственост – това е според модната къща тенденцията за предстоящата зима. Например, обемни спортни зимни якета с тесни поли тип "молив” или пък секси дамски костюми от късо сако и пола с висока талия и дълбока цепка, съчетани със ски шапка и ярка кожена раница.

Докато 61-годишната блондинка отправяше политическо послание, то може да се тълкува и като препратка относно бъдещето на модния бранд. В модните среди упорито се носят слухове, че тази колекция най-вероятно ще е последната в кариерата на Донатела Версаче. Според все още непотвърдена информация Рикардо Тичи - дизайнерът, който напусна Givenchy след 12-годишна служба, ще заеме мястото й в империята Versace.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама