Всички очакват избора на тоалет на Мелания Тръмп


Всички очакват избора на тоалет на Мелания Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Тя може да е висока и слаба бивша манекенка, но това не й спестява главоболията с диктуващата модата американска "полиция” – дизайнерите, които отказват да предложат модел за официалния тоалет на Мелания Тръмп за деня на встъпването в длъжност на съпруга й Доналд като президент на САЩ.

Тя се е снимала гола за GQ, дефилирала е по подиумите на парижки ревюта и е красила корицата на сп. Vogue, но това, което ще избере да облече за бала след като Доналд Тръмп положи клетва, може да е най-важното решение в живота й.

Балните тоалети на първите дами се пазят в националния исторически музей "Смитсониън".

Мелания Тръмп е изправена пред задачата да отговори на огромни очаквания. Тя е първата съпруга на държавен глава, която е била част от света на модата, и идва веднага след Мишел Обама, смятана за една от най-стилните и обичани първи дами.

До последния момент няма да е сигурно какъв стил ще избере Мелания. Преди време тя каза, че й се иска да бъде "традиционна” първа дама подобна на Жаклин Кенеди – прочута с непреходната си елегантност и любовта към френската мода.

Проблемът е, че Мелания става първа дама в момент, когато безпрецедентен брой моделиери обявяват, че не работят в стила, в който съпругата на Тръмп се облича и се насърчават взаимно никой да не работи за Мелания заради обидната и противопоставяща гражданите кампания на новоизбрания президент.

По-голямата част от хората в модната индустрия клонят към Демократическата партия и дори спонсорираха кампанията на Хилари Клинтън.

Но водещи дизайнери като Каролина Херера, Даян фон Фюрстенберг и Томи Хилфигър са единодушни, че ще бъдат поласкани Мелания Тръмп да облече техни модели.

Хилфигър, който има офис в Тръмп тауър, не крие, че всеки би бил горд да облича Мелания и Иванка Тръмп.

Донякъде обаче, тези обсъждания са несъстоятелни, защото, както е известно, Мелания пазарува он лайн и може да си избере каквото поиска без да търси разрешение.

Чуват се и гласове, че отказът да се работи за Мелания Тръмп е най-деградиращата точка във финала на изборната кампания, а мисията на дизайнерите е да дават път на красотата и да я подчертават в пълното й разнообразие.

Но може ли да се говори за стил на Мелания? При редките си появи по време на предизборната кампания и след като Тръмп спечели надпреварата, съпругата му демонстрира, че предпочита лъскави, обгръщащи фигурата модели, прилягащи на богата нюйоркчанка, но лишени от достатъчно индивидуалност.

Мелания обича скъпите европейски дрехи, та нали е от Словения. Затова едва ли е било изненада, че избра модел на Кристиан Диор за сватбата си и дрехи на Емилия Уикстед и Роксанда Илинчич за участието си в предизборни прояви.

По време на дебат с участието на Тръмп, на фона на пресните обвинения, че е опипвал жени, Мелания беше облечена с искрящо розова блуза на Гучи.

Но в изборната нощ тя блестеше в бял тоалет с панталон на Ралф Лорън с едно открито рамо.

Мелания е подложена на натиск да се откаже от европейската мода и да залага на американското, за да стимулира развитието на модните тенденции, както правеха предшественичките й.

Мелания разполага с безценната помощ на дългогодишната си приятелка и бивша директорка в сп. Vogue Стефани Уинстън Уолкоф, която е част от екипа, подготвящ иногурацията.

"Не подценявайте Мелания, само защото е тиха и сдържана”, посочва Уолкоф. Тя винаги е казвала, че ако и когато моментът настъпи, ще излезе на първа линия”. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама