ЗОВВ - дрехи с грижа за природата


ЗОВВ - дрехи с грижа за природата
Снимка: ПР

Empty Your Wardrobe, в колаборация с модния дизайнер Melinda Hubin /Conkorzia създадоха първата си модна колекция ЗОВВ, вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.

ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи "Въртидрешка". Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития. 

Четири елемента оформят линията на ЗОВВ - Земя, Огън, Вода и Въздух. Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: "Към устойчива среда!". 


Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.

Всеки, закупил артикул от колекцията, ще подпомогне реализирането на следващите проекти на организаторите, стремящи се към по-устойчива среда.

ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръхконсумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама