Задава се Sofia Fashion Week пролет-лято 2017


Задава се Sofia Fashion Week пролет-лято 2017

Най-мащабно модно събитие у нас Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 се организира за четвърти път на територията на зала EFE на Hotel Marinela и ще протече в рамките на 5 дни от 20 до 24 март 2017.

На 15 март в Hotel Marinela Sofia се състоя пресконференция по повод събитието.

За първи път в рамките на седмицата на модата в София ще има две вечери – 21 и 22 март, посветени на световни марки и брандове с представителства в България. Четвъртата вечер на 23 март е Haute Couture – вечерта, в която ще се представи висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа. На финала на събитието – 24 март ще се проведе гала вечер с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки.

В Sofia Fashion Week се включват все повече нови дизайнери и модни брандове, а новото за предстоящия сезон е, че на всяка от петте вечери ще присъстват байери от цял свят. Тя обяви също, че организаторите са подготвили специална благотворителна инициатива, която ще пазят в тайна до началото на събитието. Мариела Литман акцентира върху това, че тази година всички гости и партньори ще се насладят на първата модна улица – Sofia Fashion Street, която ще бъде разположена пред EFE Hotel Marinela. Sofia Fashion Street ще работи от 11:00 до 17:00 часа с вход свободен, а бъдещите абитуриенти ще могат да изберат своите тоалети директно от сцената или шоурума на модната улица. 

По време на пресконференцията Евгения Живкова представи избрани модели от своята колекция пролет-лято 2017, разделена в шест основни теми с акцент върху минимализма. Основните цветове са бяло, екрю и черно. Дизайнерката залага на флорални принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна и комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно. Десислава Маркова – дизайнер на DESIRE MARK, която вече е участвала в седмицата на модата с колекция бижута, съобщи, че на предстоящото събитие ще представи за първи път и своя дизайнерска колекция облекла. Виктория Джумпарова – дизайнер на „Purple 17“ by Vicky Jumparova ще участва в първата вечер на 20-ти март. По време на пресконференцията тя представи избрани модели от своята колекция, която е различна, екстравагантна, със смели цветове и включва атрактивни дрехи за кученца.

Ива Екимова, като представител на Christian of Roma, обяви по време на пресконференцията, че последната гала вечер на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 ще открие топ-коафьорът Любен Николов. Той е подготвил забележителен спектакъл, озаглавен „Под светлините на прожекторите”, в който акцент е джаз формацията „София сешън оркестра“. Известна джаз певица ще се присъедини към 20-тимата музиканти, за да направят шоуто още по-вълнуващо. Дефилето ще покаже коктейлни, елегантни, женствени, haute couture визии, стилизирани с водещата италианска марка за коси Alfaparf. Ревюто ще закрият две от най-желаните жени в България – Ирен Онтева и Наталия Гуркова.

Билети за събитието се предлагат в мрежата на Eventim или на консиерж в Hotel Marinela. На събитието няма да се допускат лица под 18 години.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама