3 начина да подобрите връзката си през август


3 начина да подобрите връзката си през август
Снимка: iStock/Guliver

Ако усещате, че напоследък връзката ви не върви, отчуждили сте се един от друг, трябва да намерите начин да върнете искрата помежду си. Никога не оставяйте нещата неизказани, нито се примирявайте със ситуация, в която не се чувствате дoбре. Тези 3 съвета могат да ви помогнат до подобрите отношенията с партньора си.

Утрото е по-мъдро от вечерта

Вместо да спорите до късно и да се опитвате да решите проблема помежду си, понякога е по-добре просто да си легнете. Както са казали: Утрото е по-мъдро от вечерта, което важи и за любовните скандали.

Учените са открили, че споровете влияят негативно на тялото: повишава се сърдечната честота и кортизола в кръвта, предизвиква се обилно изпотяване и т.н. Ако чувствате, че физическото ви състояние не ви позволява да вземете рационално решение, по-добре направете "почивка", дори ако това означава да преспите с проблема. На сутринта ситуацията може да ви изглежда различна и да достигнете по-лесно до консенсус.

Не саботирайте ваканцията си

Стресът, за съжаление, е стимул за скандал. Докато пътувате, е много вероятно да попаднете в напрегнати ситуации, тъй като възникват неочаквани сценарии и вие, и половинката ви сте натоварени да работите като екип, за да намерите решение. Не бъдете наивни да мислите, че никога няма да се карате, когато пътувате, но не позволявайте различията да саботират ваканцията ви.

Не обръщайте внимание на моментното неразположение

Когато е топло, гладни сте или нещо ви боли, последното нещо, за което си мислите, е любовта на партньора ви. Това е така, защото когато някои от физическите ни нужди са под заплаха, често ставаме раздразнителни и много сърдити. Можем дори да започнем да мислим, че връзката ни няма бъдеше, разрушена е или умира. За да се справите с това, научете се да осъзнавате кога имате подобен проблем и просто се опитайте да задоволите нуждите си, вместо да се карате с партньора си заради това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама