4 храни, от които имате нужда, ако тичате


4 храни, от които имате нужда, ако тичате
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако обичате да тичате, не трябва да спазвате специална диета, за да бъдете в топ форма, но има някои храни, от които имате нужда, за да имате достатъчно енергия за тренировките си, да подобрите резултатите си и да забързате времето за възстановяване.

Киноа

Бегачите имат нужда от продължителна енергия, за да имат достатъчно за своите интензивни тренировки или дълги маратони. Комплексните въглехидрати като киноа, овесени ядки и пълнозърнести брашна се абсорбират бавно, предлагайки на тялото стабилни източници на енергия. Те също така съдържат добро количество от необходимия протеин. Тъй кат комплексните въглехидрати отнемат повече време за храносмилане, трябва да се консумират няколко часа преди тренировка.

Банани

Бегачът не може да оцелее само на прости въглехидрати, но те са страхотен начин бързо да получат енергия. Изберете малки количества храни, които са бедни на фибри, за да предотвратите храносмилателно разстройство. Хапнете половин банан, шепа грозде или няколко ягоди.

Сладки картофи

Богати на антиоксиданта бета каротин, сладките картофи са също прекрасен източник на магнезий и желязо, хранителни вещества, които са необходими за добрата функция на мускулите. Тъй като съдържат комплексни въглехидрати, хапнете ги няколко часа преди тренировка или след нея, за да замените загубата на електролити като калий и магнезий.

Бобови храни

Бегачите имат нужда от протеин, за да иградят мускули. Бобовите храни са прекрасен източник на протеин без наситени мазнини, а също така фибри, понижаващи холестерола, за здраво сърце. Консумирайте ги няколко часа преди тренировка или след това, тъй като високото съдържание на фибри ги прави трудни за храносмилане.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама