6 причини да зарежеш фитнеса и да тренираш у дома


6 причини да зарежеш фитнеса и да тренираш у дома
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако ходенето на фитнес е неделима част от ежедневието ви, сигурно ще ви е интересно да разберете, че някои хора успяват да поддържат перфектна форма и без него. Разбира се, нямаме предвид да се откажете от упражненията, а просто да ги „преместите” у дома или навън – все пак, времето вече е повече от страхотно! Ето и няколко напълно основателни причини, заради които да го направите.

Ще спрете да се сравнявате с другите

Понякога е страшно демотивиращо да гледаш как другите напредват по-бързо от теб самия. Тренировките вкъщи или навън ще ви помогнат да се концентрирате върху собствения си прогрес, което несъмнено ще ви направи по-щастливи и удовлетворени.

Ще сведете до минимум разсейването

Всички фитнес инструктори са на мнение, че няма нищо по-лошо от механичните тренировки. Може би е време да замените гледането на телевизия, тичайки на пътечката, с по-ведра обстановка като току-що цъфнали дръвчета.

Ще избягате от тълпата

Освен, ако не се събуждате по първи петли или не ходите на работа, най-вероятно във фитнес залата се засичате с десетки други трениращи хора. След дълъг изтощителен ден това може да е повече от ужасно и да убие желанието ви за каквото и да било!

Ще спестите време

Дори фитнес залата, в която тренирате, да е близо до вас, все губите част от времето си, събирайки багаж, преобличайки се и т.н. Ако тренирате в уюта на собствения си дом, ще разполагате с времето си напълно, без да се притеснявате от трафик и други странични неща.

Ще тренирате в собствено темпо

Можете да бъдете сигурни, че всички фитнес зали са проектирани по начин, който да ви убеди, че това е „абсолютно необходимо”. Вместо да се насилвате да използвате уреди, просто защото трябва, по-добре разберете кое наистина оказва влияние върху вашето тяло и създайте собствена програма и темпо.

Ще си спестите хиляди бактерии

Колкото и добре поддържана да е една фитнес зала, всички уреди са пълни с хиляди микроби от хората, които само до преди минута са тренирали на това място. Ако трябва да намесим съблекалните и баните, то със сигурност гъбичната инфекция ви е гарантирана!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама