6 упражнения срещу упорит целулит


6 упражнения срещу упорит целулит
Снимка: iStock/Guliver

Имате целулит? Много жени са като вас, така че не се отчайвайте. За да го премахнете, трябва да се храните здравословно, да пиете повече вода, да си правите масажи и да спортувате редовно. Днес ще ви покажем няколко ефективни упражнения, които ще ви помогнат в битката с портокаловата кожа. Всяко упражнение изпълнявайте 10-15 пъти, 3 пъти в седмицата. Преди да започнете е добре да загреете с ходене или лека гимнастика.

1. Застанете - ширината на краката да е колкото рамената ви. Дръжте гири и в двете ръце, близо до бедрата. Направете една стъпка в ляво и сгънете лявото си коляно, докато бедрото не е успоредно на пода. Не позволявайте коляното да стърчи над пръстите. Върнете се в изходна позиция и повторете с десния крак без почивка.

2. Сложете някаква тежест на глезена си и застанете на коленете си, като се подпрете с ръце. Дръжте гърба си изправен, а очите ви да гледат надолу. Задръжте така гърба си и почвайте леко да повдигате левия си крак към тавана. Задръжте 1 секунда и повторете с другия.

3. Все още трябва да сте с тежестите на глезените си. Легнете на лявата си страна като главата ви е върху дясната ръка, която е на пода. Свийте дясното си коляно пред вас, докато левият е изпънат. След това започнете леко да повдигате левия крак, отново задръжте 1 секунда и повторете упражнението с другия крак.

4. Застанете в изходна позиция и бавно започнете да огъвате колената си и да клякате сякаш сядате на стол. Спрете, когато бедрата ви са почти успоредни на пода. След това се изправете и вдигнете левия си крак нагоре и настрани, повторете с другия крак.

5. Сложете някаква по-хлабава връзка на глезените и легнете по гръб, като ръцете ви са прилепнали до тялото. Разтворете краката си право нагоре точно над бедрата, така че да опънете връзката. След това се върнете в изходна позиция и повторете.

6. Застанете на около 20 см от стол, с гръб към него. Свийте лявото коляно, а десния крак качете на стола зад вас. Бавното почвайте да свивате още повече левия крак, след това се върнете в изходна позиция и повторете с противоположния крак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама