Безплатни тренировки и много забавления в Борисовата градина


Безплатни тренировки и много забавления в Борисовата градина
Снимка: iStock/Guliver

На 2 и 3 юни Борисовата градина ще бъде топ спортна локация, където всеки посетител ще има възможност да се включи безплатно в избран спорт или групова тренировка.

София Спортува 2018 е част от Световен ден на предизвикателството – България Спортува 2018 и ще превърне Борисовата градина в арена на повече от 20 различни спортни дисциплини, които за втора година в подобен мащаб се провеждат на открито. А мисията на "България Спортува" подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева и много други.

Световен ден на предизвикателството е проява на Международната асоциация Спорт за всички – ТАФИСА, който се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. Проявата е част от Националната програма БУЛФАР 2020 на Българска асоциация спорт за всички и цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Световен ден на предизвикателството – България Спортува 2018 е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова тренировка, както и да получи информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Спорт, музика игри и танци ще се случват заедно с популярни лица от спортния и светски живот, а за малките ще бъде изградена въжена градина за деца до 14 годишна възраст. Тревните площи ще бъдат предназначени за спортни занимания, сред които фитнес на открито, кросфит, тапаут, бабъл футбол, таекуондо, волейбол, муай тай, медитация, йога и други. На асфалтовите площи ще бъдат изградени терени за мини тенис, баскетбол и бадминтон, където ще се включат и участници с двигателни увреждания. Ще бъдат представени и специални тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години "Детето чудо", както и тренировки "Мама и бебе" за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Графикът за провеждане на отделните спортни занимания ще бъде предварително обявени в профилите на събитието в социалните мрежи - facebook.com/BulgariaSportuva

За втора поредна година провеждането на "България Спортува" е обвързано с кауза за изграждане на специален фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания.

Каним всички на 2 и 3 юни от 10:00 ч. в Борисовата градина в София, за да прекараме почивните дни в движение, музика и забава. Да покажем, че спортът е за всички и за него възраст няма.

За повече информация:bulgariasportuva.bg или във Facebook facebook.com/BulgariaSportuva.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама