Бягай на 6 май за добра кауза


Бягай на 6 май за добра кауза
Снимка: WFL

Точно 12 седмици остават до световното бягане Wings for Life World Run. Това са седмиците, в които бегачите ще могат да се подготвят, за да бъдат в оптимална форма за събитието на 6-и май.

През 2018 Wings for Life World Run ще се проведе по едно и също време на повече от 50 различни локации по света – 11:00 часа UTC, 14:00 часа в България.

Дистанции за бягане, упражнения за издръжливост, бързина и сила, тренировъчни планове – такива насоки ще могат да ползват всички, които искат да се включат в бягането зад каузата – да се намери лек против гръбначните увреждания.

Всички детайли за тренировъчния план ще бъдат споделяни на официалната страница на Wings for Life и на страницата събитието за организираното бягане в София във Facebook.

Бягането в София ще се осъществи с помощта на мобилното приложение Wings for Life App Run, чрез което бегачите могат да следят активността си през всичките дни до събитието и през цялата година.

Wings for Life World Run App може да бъде инсталирано на всяко мобилно устройство с Android или iOS. Освен че ще стартира виртуалната кола-прихващач на 6 май, приложението може да бъде използвано и за задаване на тренировъчен режим, следене на индивидуални резултати, постигнати по време на тренировки и задаване на цел за конкретната тренировка.

12-те седмици до световното бягане за глобалната кауза гръбначните увреждания да станат напълно лечими са тези, в които започват най-усилените тренировки. Целта – постигане на възможно най-добър резултат, който ще бъде включен в световната ранглиста измежду всички, включили се в събитието навсякъде по света.

През 2017, най-голямо разстояние, преди да бъде настигнат от колата-прихващач, избяга полякът Бартош Олшевски – 88.24 км.

Миналата година в България каузата бе подкрепена от множество спортисти, параолимпийци и известни личности, като се очаква и тази година да се включат и да приемат каузата на фондацията.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама