България участва в най-големия танцов флашмоб


България участва в най-големия танцов флашмоб

На 10 септември, 12:00 ч., България ще се присъедини към #BeActive FlashMOVE и заедно с 27 държави ще участва в най-големия танцов флашмоб от хиляди едновременно танцуващи ентусиасти в над 70 града по цяла Европа. FlashMOVE ще отбележи началото на Европейската седмица на спорта - инициатива, подкрепена от Европейската комисия. През последните три години инициативата FlashMOVE е едно от водещите събития в паневропейската MOVE Week, като през 2015 танцовият флашмоб се е състоял в 70 града в 20 държави по цяла Европа, където повече от 6,500 участници се забавляваха заедно в един общ танц. Инициативата е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е Сдружение БГ Бъди активен.

“Официалното мото на Европейския съюз е ‘Обединени в многообразието’ и ние вярваме, че FlashMOVE реално пресъздава това мото: Хиляди европейци обединени от един танц по едно и също време”, сподели Ласка Ненова, мениджър за Европа на кампанията NowWeMOVE. “Традиционно България е един от най-активните участници в инициативата и тази година очакваме още повече събития, които ще се включат в инициативата у нас”, допълни тя.

В България FlashMOVE събития ще се проведат в редица градове, сред които Плевен, Сливен, Казанлък, Свищов, Карлово, Сопот, Монтана, Горна Оряховица, Ямбол. Откриващото събитие ще е в Пловдив, където пред Общината (пл. Стефан Стамболов) от 11:00 ще бъде даден официалният старт на Европейската седмица на спорта #Be Active в България. В общата хореография ще се включат 11 спортни и танцови клуба, както и ученици от спортно училище "Васил Левски". FlashMOVE ще завърши с танцов концерт, в който клубове ще представят собствените си стилове танци. Събитието се организира от Сдружение БГ Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Всички желаещи да се присъединят към най-големия европейски танцов флашмоб, могат да изберат събитието, в което да вземат участие сред повече от 150-те регистрирани FlashMOVE събития по цяла Европа, както и да регистрират свое на http://flashmove.nowwemove.com/register/. Хореографията на общия танц на #BeActive FlashMOVE 2016 е лесна и бърза за научаване и е приспособена за хора от всички възрасти. Видео ръководство за разучаване на стъпките може да бъде намерено на уеб страницата на инициативата http://flashmove.nowwemove.com.

Организаторите са разработили и специална серия от кратки видеа, промотиращи инициативата, които могат да бъдат открити на следните линкове:

FlashMOVE #BeActive [Episode 1]: https://www.youtube.com/watch?v=hai1q-ZNjRQ

FlashMOVE #BeActive [Episode 2]: https://www.youtube.com/watch?v=xx8SenVLi-A

FlashMOVE #BeActive [Episode 3]: https://www.youtube.com/watch?v=x4u9-jGAQQo

FlashMOVE #BeActive [Episode 4]: https://www.youtube.com/watch?v=T8UlBh6TcfY

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама