Какво да очакваме от Уимбълдън 2018: Как ще се справи Гришо?


Какво да очакваме от Уимбълдън 2018: Как ще се справи Гришо?
Снимка: Facebook на Уимбълдън

От доста време насам тениса далеч не е само мъжки спорт. А с нарастването на популярността на този спорт сред нежната част (с огромната заслуга на Григор Димитров разбира се), няма как да не се интересуваме по-сериозно от случващото се в професионалния тенис. Особено след като лятото е вече тук и предстоят доста интересни турнири, в които ще можем да гледаме и как се представя Гришо.

В обаче ще се концентрираме върху един от най-легендарните турнири в света на тениса Уимбълдън. Тазгодишното издание на най-титулувания турнир на трева предвещава много интересни срещи. Нашето момче разбира се ще вземе участие, като преди това ще се появи в демонстративния турнир в Хърлингам Клуб, което е нещо, като своеобразна подгрявка за Уимбълдън.

Самия турнир в Английската столица пък от своя страна ще събере най-доброто от света на тениса, като всеки почитател на играта ще може да се наслади на играта на топ тенисистите в света. Единствената въпросителна бе около участието на Анди Мъри. Все пак обаче англичанина бе включен в стартовия списък за турнира и ще може да играе на един от най-престижните тенис надпревари пред собствена публика.

Няма как обаче да не споменем името на Роджър Федерер, когато става дума за Уимбълдън. Мастрото е безпрецедентен хегемон в този турнир с неговите феноменални 8 титли, като ако става дума за тенис залагания, то именно швейцареца има най-добър коефициент от всички състезатели, а именно 2.75. За справка, втория най-добър коефициент, този на Новак Джокович е двойно по-голям – 5.50.

За всички ни е ясно, че има много голяма вероятност тазгодишното издание на най-елитната тенис надпревара на тревна настилка да мине под знака на Федерер. Намиращия се под номер две в световното класиране при мъжете швейцарец е изцяло фокусиран върху турнирите на трева за втора поредна година. След като изпусне надпреварите на клей, той ще може да покаже на какво е способен именно на настилката, която най-добре приляга на играта му.

Григор Димитров пък отново ще търси повторение на невероятното си представяне през 2014-та година, когато успя да достигне полуфиналите на едва 23-годишна възраст. Тогава той успя да надделее по много безапелационен начин над тогавашния действащ шампион от Англия Анди Мъри, но вече няколко години нашето момче не успя да повтори този свой успях.

Миналата година хасковлията започна доста обещаващо, но отпадна в четвъртия кръг не от кого да е, а от човека, който щеше след това да спечели турнира – Роджър Федерер. Въпреки, че това не се отрази по особено негативен начин на Григор, който през същата година успя достигне под рекордното за него трето място в световната ранглиста, остава разочарованието, че отново не успя да бъде сред полуфиналистите в турнира.

Дали обаче тази година ще станем свидетели на пробуждане на Димитров при турнирите на тревни настилки? Със сигурност това не е изключено, особено предвид повишеното му самочувствие след, като вече няколко месеца се задържа в топ 5 при мъжете. От друга страна обаче, вероятността хегемонията на Федерер да продължи е доста голяма, като маестрото ще се опита да постигне нов рекорд, като завоюва девета титла от Уимбълдън.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама