Краси Георгиев с ново 55-часово предизвикателство за добра кауза


Краси Георгиев с ново 55-часово предизвикателство за добра кауза
Снимка: Виктор Троянов

Ултрабегачът Краси Георгиев се изправя пред ново предизвикателство. Атлетът ще изпита възможностите на физиката и психиката си на 28-и септември. Типично в негов стил обаче, предизвикателството няма да продължи само в рамките на едно денонощие. Новата цел, пред която Краси се изправя, ще се случи в рамките на 55 часа.

“55 часа”, както и предишни инициативи на ултрабегача, ще има своята благотворителна кауза. Целта е да бъдат събрани средства, за да могат повече деца, справили се с онкологично заболяване, да имат достъп до повече спортни мероприятия.

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие "36 часа" той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за "Игри за победители" в Москва, където спечелиха 27 медала.

Предизвикателството "55 часа" ще се проведе в Пловдив със старт на Гребната база. Алеята около гребния канал е място, подходящо за практикуване на различни видове спортни активности - от бягане, през колоездене, до скейт- и лонгбординг. Пловдив, пък има подходяща и развита инфраструктура за различни видове активности и всеки ще може да се присъедини към Краси, като го подкрепи в новото предизвикателство, чрез любимия си спорт.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама