Преборете целулита с йога


Преборете целулита с йога

Един ден се поглеждате в огледалото и забелязвате целулит по краката и дупето, точно преди летния сезон. За щастие има бърз начин да се справите с него - чрез йога.

1. Възприемането ви за целулита

Възстановяването на мускулния тонус на слабите места с целулит може да го намали и предотврати показването на нов. Правете тези йога пози три пъти седмично по 20 минути, както 30-минутно кардио и ще се радвате на гладка кожа след само 6 седмици.

2. Заемете поза като при сядане на стол

Застанете, така че краката да са ви прилепнали, големите пръстите да се докосват, а глезените леко раздалечени. Огънете коленете, а бедрата да останат назад, все едно сядате. В същото време изпънете ръцете си нагоре. Отпуснете се, а целта ви е да достигнете ъгъл от 90 градуса при запазване на гърба си изправен. Задръжте за 5-8 вдишвания преди изправяне, повторете 3 пъти.

3. Боец 3

Застанете и на двата си крака, след това пренесете тежестта си на десния крак, а тялото напред. Докато сте в хоризонтално положение, левият крак го вдигайте и отпускайте постепенно, а ръцете си дръжте встрани. Задръжте в това положение за около 5 вдишвания и след това сменете крака.

4. Поза – мост

Легнете по гръб със свити колене върху някаква постелка, като между краката да има разстояние. Натиснете надолу краката си и повдигнете бедрата и дупето нагоре. Ръцете трябва да са на земята. По този начин се упражняват основните мускули. Вдишайте 5 пъти, отпуснете се и го повторете още два пъти.

5. Медитация

Започнете упражнението на ръце и колене, плъзнете десния крак назад, за да премине над левия. Стиснете вътрешната част на бедрата си и задръжте между 5 и 8 вдишвания. Сменете крака и повторете.

6. Използвайте рамената си за стойка

Легнете върху някаква постелка на пода с възглавничка под раменете, така че главата да остане по-ниско няколко сантиметра от раменете. Сгънете колене, след това вдигнете краката, дупето и долната част на гърба и насочете краката си към тавана. Задръжте 30 секунди и повторете още 3 пъти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Спорт


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама