Пълзенето - ефикасно упражнение за цялото тяло


Пълзенето - ефикасно упражнение за цялото тяло
Снимка: iStock/Guliver

Обичате да спортувате, но искате да разнообразите тренировката си. Предлагаме ви да започнете да пълзите. Макар че това движение е по-вероятно да видим в детските ясли, отколкото във фитнеса, то има много ползи за тялото ни. 

"Това е изометрично движение, което означава, че сте под напрежение, за да се задържите в определена позиция. Това помага не само за цялостната ви сила, но също така засилва издръжливостат и стабилността на корема - от китките и раменете към бедрата, глезените и пръстите на краката. Има също така изследвания, че пълзенето може да помогне за поддържане на здравословно кръвно налягане и е полезно за гърба ни.

Това от своя страна ангажира множество мускули в пръстите, китките, ръцете, лактите, раменете, гръбнака, бедрата, краката, глезените и пръстите на краката, което превръща пълзенето в по-ефекасно упражнение в сравнение с други.

Първоначало се препоръчва да започнете с бебешко пълзене и след това да пробвате другите разновидности, които може да видите в следващото видео.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама