Сутрешна тренировка за събуждане


Сутрешна тренировка за събуждане
Снимка: Thinkstock/Guliver

Събуждате се сутрин, но нямате енергия. Вместо да изпиете чаша силно кафе, ви предлагаме да се разбудите с тази тренировка.

Започвате със загрявка, а след това трябва да направите 3 серии от упражненията. В първата започвате с 45 секунди работа и 20 секунди почивка между всеки ход. Във втората серия 45 секунди упражнения и 15 секунди почивка, а в третата 5 секунди трениране и 10 секунди почивка. Не се нуждаете от никакво допълнително оборудване.

Загрявка на цялото тяло

Направете бързо редуващи високи колене, вдигнете ги едно по едно на височината на бедрата.

Клякания

Заемете стойка, в която краката ви са разтворени на ширината на раменете. Бутнете бедрата назад и се огънете в коленете, така че да клекнете възможно най-ниско. След това се подгответе за скок, колкото може по-високо. След скока веднага клекнете отново.

Разтягане на краката

Направете една крачка напред и понижете задния крак, като трябва да допрете коляното до земята. Изправете се и повторете с другия крак.

Лицеви опори

Застанете в позиция за лицева опора, като ръцете трябва да са на ширината на раменете. Отблъснете с тях нагоре, като трябва да образувате права линия от глезените до раменете. Гърдите ви трябва да докосват пода, а лактите да са близо до двете ви страни. Направете пауза и повторете.

Упражнение "планински катерач"

Поставете ръцете си под раменете, стиснете корема и повдигнете единия крак от пода към гърдите. Същевременно поддържайте тялото в права линия. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама