ЖИВЕЙ АКТИВНО! за първи път в Пловдив


ЖИВЕЙ АКТИВНО! за първи път в Пловдив

На 18 септември 2016 г., точно в 10:30 часа, на площад „Централен” ще стартира първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив. Нестле България, с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на младежта и спорта, обичани спортисти и любими музикални изпълнители. Те ще запознаят жители и гости на града с активния начин на живот и балансираното хранене. Събитието ще обхване няколко локации, разположени из целия град и ще предложи разнообразни приключения за всички любители на спорта. Част от изненадите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани за първи път, обединени под мотото „Заедно сме по-добри!“

Всички почитатели на разходките на открито, колоездачи и фенове на ролери и скейтборд могат да се включат в началните точки, които ще ги отведат до откриването на Живей Активно! 2016 в Пловдив:

- от Народната библиотека „Иван Вазов“ – с колело;

- пред „Пеещите фонтани“ – с ролери и скейт;

- от Община Пловдив – за активен пешеходен поход.

С начало в 11:00 часа, навсякъде из града ще се случват разнообразни активности. Пет на брой ще бъдат основните локации – със забавни игри и състезания в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене, както и много изненади. Сцената на площад „Централен“ ще се превърне в пространство за уроци по канго джъмпс и зумба. Състезания по детска атлетика, щафетни игри с Тереза Маринова и heal-fit гимнастика ще се проведат на детската площадка в Цар Симеоновата градина. Следващата атрактивна локация ще стане при беседката в Цар Симеоновата градина, където всеки гост ще има възможност да участва в състезанията по готвене с шеф Виктор Ангелов. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ ще бъдат демонстрирани и дадени професионални съвети от треньора Асен Аролски и рапъра Играта.

Ползите от активния начин на живот и балансираното хранене са много, а организаторите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! отбелязват 5 причини, които да убедят всеки да се включи в мащабната инициатива:

1. За да избягаме от стреса: Спортът е отличен метод за разтоварване на ума и тялото. Доказано е, че активността намалява чувството на депресия и апатия.

2. За да печелим повече положителна енергия и усмивки: Активността повишава нивото на хормони като серотонин и ендорфин в организма, които подобряват настроението и повишават нивото на енергията.

3. За да освежим мисълта си: Спортът подобрява работата на мозъка. Количеството приет кислород ни помага да мислим и да помним по-добре.

4. За да се сближаваме, общуваме и намираме нови приятели: Ето един чудесен начин да се срещаме с хора и да подобрим социалните си умения.

5. За да подобрим функциите на тялото и организма: Когато спортуваме, тялото се възстановява по-лесно след болести или контузии. Освен това се подобрява метаболизмът, както и здравословният сън.

Финалът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще бъде посветен на звездите на българската музикална сцена Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц. Грандиозният концерт е с начален час 18:00, мястото – площад „Централен“.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, които доброволци от цялата страна могат да предлагат от 10 юни 2016 г. насам на сайта: www.jiveiaktivno.bg и които ще станат част от програмата на събитията по време на кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО! могат да го направят във Facebook или на сайта на инициативата (http://www.jiveiaktivno.bg).

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 11 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 215 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама