3 лесни упражнения при болки в гърба


3 лесни упражнения при болки в гърба
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако работите в офис, със сигурност усещате негативните последици от дългите часове седене. Продължителното време в една поза и то точно тази влияе зле на цялостното ви здравословно състояние, но болката в гърба е един от най-осезаемите резултати. От Business Insider съветват да правим тези 3 лесни и бързи упражнения, за да се справим с нея.

1. Седнете на стола и хванете седалката с ръце. Изпънете гърдите напред, а главата си назад. Впоследствие извийте гърба назад, а главата напред. Повторете това няколко пъти, докато не почувствате облекчение в гръбначния стълб.

2. Поставете глезена на левия си крак върху коляното на десния. Натиснете коляното на левия леко към земята. Същевременно старайте се стойката ви да е стройна. Наведете се леко напред. Ще усетите разтягане в бедрената част. Задръжте 30 секунди в тази позиция. След това разменете краката и повторете упражнението.

3. Изправете се от стола. След това приклекнете, леко докоснете седалката със задните си части и повдигнете ръце. Отново се изправете и свалете ръце. Повторете това действие колкото пъти се чувствате комфортно.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама