5 неподозирани ползи от содата за хляб


5 неподозирани ползи от содата за хляб
Снимка: iStock/Guliver

Содата за хляб е повече от продукт, който използваме в кулинарията. Всъщност има много различни приложения - в домакинството, за лечение, за увеличаване на продуктивността... Ето 5 неща, за които содата е полезна.

1. Помага при киселини

В повечето случаи киселините се получават вследствие на стрес, преяждане или храна, към която тялото има непоносимост. Добрата новина е, че содата за хляб може да помогне. Ако страдате от киселинен рефлукс или киселини, разтворете лъжица сода за хляб в чаша с хладка вода. Не пийте твърде бързо. Содата за хляб ще неутрализира киселината и ще се освободите от този неприятен проблем.

2. Грижи се за устната хигиена

Вместо с вода за уста от магазина жабурете с вода, в която предварително сте разтворили чаена лъжичка сода. Тя има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Успешно се прилага и при афти в устата. Може също така да ви помогне да избелите зъбите си. Първият вариант е просто да разтъркате зъбите си със сода, поръсена върху четка за зъби. Ако не ви е приятно, поръсете содата върху паста за зъби. Можете да направите и смес от сол, сода, олио/зехтин и някакво етерично масло. Търкайте зъбите около 2 минути и повтаряйте процедурата веднъж седмично.

КАК ДА ЯДЕТЕ ПРАВИЛНО ТЕЗИ 7 ПОЛЕЗНИ ХРАНИ

3. Подобрява тренировката ви

Ако наистина искате да сте здрави, знаете, че трябва да се храните правилно и да тренирате редовно. Много спортуващи използват хранителни добавки, но вместо това може да приемате сода за хляб, тъй като е пълна с натриев бикарбонат. Тя ви помага да тренирате по-дълго, защото неутрализира млечната киселина в тялото.

4. Помага на бъбреците

Хроничното бъбречно заболяване засяга много хора. Проучванията показват, че содата за хляб може да помогне в борбата с болестта и да облекчи болката, която тя причинява.

5. Облекчава болката при артрит

Содата за хляб може да бъде ефективна за лечение на ревматоиден артрит. Питейна вода, смесена със сода за хляб, може да намали възпалението на ставите и значително да ви помогне при движение, ако страдате от тази болест.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама