6 неща, които не трябва да правите сутрин


6 неща, които не трябва да правите сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Начинът, по който започваме сутринта, обикновено определя тонуса на целия ни ден. Ако се събуждате без енергия и дните ви не са продуктивни, може би правите някоя от следните 6 грешки. The Independent journal пише защо трябва да ги избягвате.

1. Не натискайте снуз бутона

Специалистите по съня казват, че спирането на алармата не е добра идея. Истината е, че всеки път, когато натиснете снуз бутона и заспите отново, влизате в сънен цикъл, който няма да може да завършите. Затова, когато се събудите, ще се чувствате много изморени и мързеливи.

2. Не стойте свити в леглото

Когато се събудите, разтегнете краката и ръцете си, докато все ще лежите в леглото. Колкото повече се разтягате, толкова по-уверени и щастливи ще бъдете през останалата част от деня. Тези, които се събуждат навити като котка имат склонност да бъдат по-стресирани и сънливи.

3. Никога първо не проверявайте пощата си

Проверяването на пощата веднага, след като се събудите, ви разсейва от важните задачи, които трябва да направите. Фокусирайте се върху продуктивните дейности, вместо безсмислено да скролвате.

4. Оправете си леглото

Оправянето на леглото е свързано с увеличаване на производителността за остатъка от деня. Като допълнение, това е важен навик е първата стъпка към други добри порядки.

5. Избягвайте да пиете кафе

Ако сте един от тези хора, които пият чаша кафе веднага, след като се събудят, е време да преосмислите този навик. Между 8 и 9 сутринта, нашето тяло произвежда голямо количество от хормона, регулиращ енергията, наречен кортизол. Ако пиете кафе преди 9.30, тялото ви ще намали производството на кортизол и ще имате по-малко енергия.

6. Не се събуждайте в тъмнина

Вътрешният часовник на нашето тяло е чувствителен към светлина и тъмнина. Ако се събудите в не много осветено помещение, мозъкът ви може да бъде объркан и да ви накара да се чувствате сънливи. Дръпнете пердетата и ако все още е тъмно, когато се събудите, просто включете ярка лампа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама