8 тайни на жените, които успешно се справят със стреса


8 тайни на жените, които успешно се справят със стреса
Снимка: iStock/Guliver

Изглежда нереално, но наистина има жени, които реагират спокойно и със самочувствие на всяка неочаквана задача или събитие, което им се изпречи. Те владеят до съвършенство тези умения:

1. Отделят 5 минути, преди да реагират

Да се разходиш около блока и да подишаш свеж въздух може да направи чудеса за психиката ви. Това е изпитан метод за справяне със стреса - каквото и да правите, не отговаряйте на пасивно-агресивния имейл, преди да сте направили кратка почивка.

2. Напомнят си да дишат

Често задържаме дъха си или забравяме да дишаме, когато се появи стресът. Ако се чувствате напрегнати преди презентация или среща, вдишайте през диафрагмата, задръжте 2 секунди и издишайте. Повторете поне 10 пъти. Йогата и медитацията могат да ви помогнат да изградите добри навици на дишане, които да следвате и пред деня.

3. Те казват "не"

Приемането на всяка възможност и отговорност, която се появи пред вас е сигурен начин да прекалите със стреса. Като приоритизирате задачите и дейностите, които са важни за вас, си осигурявате успех, като просто се интересувате от това, което правите. Вашият шеф/колега/партньор/майка/дете/приятел ще разберат. Обещаваме.

 4. Отделят време, за да се погрижат за себе си

Когато се грижим за себе си, това е начин да се справим по-лесно със стреса. Независимо дали обичате да ходите на маникюр, спа или пък обичате хубавата храна, позволете си да направите нещо, просто защото ви прави щастливи.

5. Приемат грешките

Не позволявайте "страхотен" да бъде враг на "добър". Понякога просто трябва да направите нещо, което не е перфектно. Нормално е да правите грешки и знаете ли какво? Случава се на всички.

6. Знаят как да се разтоварват

Бокс, йога, Candy Crush - независимо какво работи при вас, важно е да намерите начин как да разпускате, за да може стресът да не вземе превес над вас.

7. Те са организирани

Знаете ли какво ви прави по-напрегнати? Това, че не може да си намерите ключовете, че отново сте забравили паролата си. Започнете с чисто и подредено бюро. Ще се изненадате колко лесно ще ви се избистри главата.

8. Те приоритизират качествения сън

Това е важно. Как може да не бъдете стресирани, когато сте спали едва 5-6 часа? Вашето тяло ви казва нещо, когато започнете да си лягате в 2 след полунощ. Крайно време е да си вземете заслужена почивка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама