Безплатни изследвания за диабет и проблеми с щитовидната жлеза


Безплатни изследвания за диабет и проблеми с щитовидната жлеза
Снимка: iStock/Guliver

Центърът за превенция на захарен диабет в УМБАЛ "Александровска", съвместно със Сдружение ВИОМ, организират безплатни ехографски прегледи на щитовидната жлеза и безплатно измерване на гликиран хемоглобин, съобщиха от Александровска болница.

Необходимо е предварително записване на тел.: 0879 878 051 между 8 и 12 часа.

Препоръчително е за захарен диабет да се консултират хора, които не са правили измерване на гликиран хемоглобин досега и имат някой от следните рискови фактори: наднормено тегло или затлъстяване, близък роднина с диабет (родител, брат, сестра), повишено кръвно налягане или друго сърдечносъдово заболяване, възраст над 45 години.

За заболявания на щитовидната жлеза е желателно да се консултират граждани, които не са правили ехографски преглед на щитовидната жлеза досега и имат някои от следните оплаквания: промяна в теглото без видима причина; изпитвате умора, слабост, понижена работоспособност; чувстват се потиснати или депресирани; страдат от нарушения на съня; чувстват се напрегнати, изпитват тревожност и безпокойство; имат ускорен или забавен пулс.

Прегледите и изследванията ще се проведат в периода Април - Май 2017г. в Центъра за превенция на захарния диабет и неговите усложнения към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на УМБАЛ "Александровска", който се намира на 1 етаж, в дясното крило на сградата срещу арката.

Превантивният център в УМБАЛ "Александровска" е открит преди две години и разполага с най-модерна апаратура за ранна диагностика на диабета и неговите усложнения, за обективизиране на съдовите промени в различните етапи на атеросклеротичния процес, ендотелната дисфункция, автономната и соматична невропатия, промените в ретината и др. Захарният диабет тип 2 и заболяванията на щитовидната жлеза са най-честите ендокринни заболявания. За съжаление в много от случаите те се диагностицират едва тогава, когато настъпят усложнения и органни увреждания.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама