Бъбречната трансплантация увеличава шансовете за зачеване

  • Бъбречната трансплантация увеличава шансовете за зачеване
    Дата: Снимки: Istock/Guliver
Дата: 06.12.2018 Снимки: Istock/Guliver
Iwoman.bg

Бъбреците са органи от жизненоважно значение. А хроничната бъбречна недостатъчност означава трайно нарушение на функцията на бъбреците. Днес бъбречната трансплантация е единственият известен начин за лечение на хронична бъбречна недостатъчност. Една част от пациентите с трайна бъбречна недостатъчност използват възможностите за диализа, но диализата не бива да се счита за алтернатива на бъбречната трансплантация, тъй като изпълнява само част (донякъде) функциите на бъбреците. А и при пациентите на диализа са възможни редица негативи като твърд режим на хранене, недостиг на вода, забрана за пътуване, изолиране от социалния живот, откъсване от работа или образование, забавяне на растежа при децата, споделят специалистите по трансплантация на органи в болница "Мемориал".

При мъжете, подложени на диализа като пациенти с бъбречна недостатъчност, може да се наблюдава спад в броя на сперматозоидите, поради въздействието на уреята. А това може да доведе до намаляване на тяхната репродуктивна способност. Една успешна бъбречна трансплантация увеличава шансовете на пациентите, които не могат да имат деца, заради бъбречното си заболяване.

След отстраняване на въздействието на уреята върху организма в резултат на хирургическата намеса, се увеличава репродуктивната способност на тези пациенти, а параметрите на техните сперматозоиди достигат до нормалното ниво. Освен това младите донори, които искат да дарят своите бъбреци на хората, които обичат, имат опасения, че в бъдеще няма да могат да забременеят и да раждат деца.

Пациентките могат да забременеят спокойно и да родят здраво бебе само с един бъбрек, тъй като бременността на жените, които живеят с един бъбрек, по нищо не се различава от бременността на другите жени.

Изборът на Центъра за бъбречна трансплантация е от голямо значение

Бъбречната трансплантация не се състои само от извършване на хирургическа операция.В периода за подготовка и проследяване на бъбречната трансплантация е много важно високото ниво на качество и взаимодействие, като се започне от операционната зала до лабораторията, от помещението за визуализация до интензивното отделение, от болничните етажи до другите секции на центъра.

"Мемориал" е първата болница в Турция и 21-та в света, получила Акредитация за качество от JCI (JointCommission International). Под шапката ѝ са 11 болници, 4 медицински центъра и 1 уелнес център в Истанбул, Анкара, Анталия, Диарбекир и Кайсери. Болнична група "Мемориал" е въвела редица иновации в турското здравеопазване и всяка година е посещавана от над 35 000 международни пациенти от 92 държави, включително и България. 

Вижте невероятната история на две семейства, чийто живот се променя след осъществяването на кръстосана бъбречна трансплантация в болница "Мемориал".

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.