Да влезем във форма след празниците


Да влезем във форма след празниците
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте прекалили с храната по празниците, вероятно мислите за крайни мерки, чрез които да се справите с натрупаните килограми. Това обаче е най-неправилното решение и всичко драстично води до бързи, но нетрайни резултати. Ето няколко здравословни съвета как да се върнем към нормалния ритъм на живот и доброто физическо състояние.

1. Започнете да се храните по график

Всеки ден яжте закуска. Важно е да започнете деня си със здравословно хранене и след това да хапвате по малко през 3-5 часа. Така ще засилите метаболизма си, ще регулирате нивата на кръвната захар и инсулина, a и ще се преборите с апетита. Храненето твърде рядко принуждава тялото ви да премине в консервационен режим и да изгори по-малко калории, което означава, че има по-голяма вероятност да натрупате телесни мазнини.

2. Приемайте повече вода

Водата помага на метаболизма да работи оптимално и да ограничи апетита ви. Освен това ще се чувствате и по-бодри. Консумирането на повече вода промива излишния натрий, обновя клетките и прави кожата ви сияйна. Препоръчително е да пиете от 2 до 2,5 литра на ден (около 8 до 10 чаши).

3. По-малко въглехидрати

Не ограничавайте въглехидратите, а просто ги намалете. Така няма да принудите тялото си да изгаря и протеините, които спомагат за намаляване на мазнините. Хапвайте зеленчуци, пълнозърнести храни и парченце черен шоколад.

Източник: foodpanda

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама