Здраве

Йогата помага при нервни разстройства

  • Йогата помага при нервни разстройства
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 06.01.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Йогата редуцира симптомите на тревожност и различни нервни разстройства, според ново изследване от Университета в Джорджия, пишат от Science Daily.

Учените наблюдават ефекта на йога върху трима човека с обсесивно-компулсивни разстройства и установява, че тя служи както за алтернативен метод за лечение, така и за допълнително третиране на пациентите в подобни състояния.

При двама от участниците резултатите показали, че нивата на ежедневен стрес са редуцирани, след като редовно практикували йога. При третия участник нивата на стрес се покачвали преди йога упражненията, а след тях се изравнявали.

Хората, диагностицирани с обсесивно-компулсивни и други нервни разстройства, изпитват неконтролируема тревожност, което води до физически симптоми на болки в мускулите, схванати стави и проблеми със съня. Техният социален живот също страда.

Главният метод за лечението на нервни разстройства е психотерапията, но тя не работи толкова добре при обсесивно-компулсивните нервни разстройства. Йогата има силата да редуцира симптомите на тревожност, които са главните симптоми на състоянието.

Резултатите показват, че йога има потенциала да помага на хора с обсесивно-компулсивни разстройства като редуцира техните симптоми. Изследвания като това отварят пътя за по-мащабни прoучвания в бъдещето.

Добре е да се предоставят алтернативи на хората с нездравословни ментални състояния, за да се подобри качеството на техния живот.

Източник: БГНЕС

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.