Как да не напълнеем по Коледа


Как да не напълнеем по Коледа
Снимка: iStock/Guliver

Около Коледа и Нова година често наддаваме килограми, защото всичко е толкова вкусно и изкушаващо. Чудите се как да запазите сегашните си килограми и да не са налага да спазвате диета след голямото преяждане? Ето няколко бързи трика, които ще ви помогнат да запазите теглото си по време на празниците:

Наблегнете на салатите

Има толкова вкусни салати, които определено биха се харесали на цялото семейство. Намерете салата, която да е по вкуса на всички и наблягайте на нея. Нямаме предвид, разбира се, такива с майонеза или други тежки сосове, но всички останали са позволени. Ако започвате храненето със салата, ще бъдете по-сити, когато поднесете основното и съответно ще хапнете доста по-малко от него.

Ранен обяд и ранна вечеря

Опитайте се да имате по-ранен обяд и вечеря. По този начин ще има достатъчно време да си починете между храненията. Също така имайте предвид, че не е полезно да вечеряте прекалено късно, затова не се хранете в късните часове на нощта.

Редувайте гостуванията с почивка

Опитайте се да редувате храненето с пречистване. Например, ако на обяд сте били на гости и сте яли повече от необходимото, вечерта хапнете по-малко. Това ще позволи на организма ви да преработи храната, която сте приели на обяд и няма да е проблем. По този начин ще намалите риска от напълняване.

Измислете интересни игри

По този начин ще се раздвижите и в края на вечерята няма да сте на масата около толкова много храна. Можете да измислите разнообразни места, на които да скриете подаръците, или пък да наложите ново правило – подаръците се подаряват около холната маса, на която можете да поставите само бисквитки и мляко, толкова е коледно. По този начин няма да се изкушавате да хапнете пак и пак от толкова вкусната вечеря.

Движете се

Ако имате възможност, се прибирайте пеша, въпреки ниските температури. По този начин ще изгорите няколко калории допълнително, ще подобрите храносмилането си, пък и ще се насладите на красивите зимни улици.

Сменете ядките с плодове и зеленчуци

Обикновено преди вечеря винаги има купички с ядки на масата, които обаче съдържат много калории. Те в повече, особено като вземем предвид цялата вечеря, която ви очаква. Вместо това можете да ги замените с плодове или зеленчуци, които също са подходящи, а не съдържат толкова калории, заради които да качите килограми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама