Какво се случва с тялото ви, когато спрете хляба


Какво се случва с тялото ви, когато спрете хляба
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък нисковъглехидратната диета набира голяма популярност. В това хранене думата хляб е напълно забранена. Ние сме определили няколко неща, които ще се случат с тялото ви, ако спрете да ядете хляб. Ето ги и тях:

1. Ще свалите излишни килограми

Спирайки хляба, ще отслабнете, защото въглехидратите предизвикват подуване и задържане на вода в тялото. За всеки грам въглехидрат се задържат по 3-4 грама вода.

2. Ще спрете да изпитвате нужда от въглехидрати

Както сте запознати, бързите въглехидрати качват кръвната захар изключително много. Това действа пристрастяващо на мозъка. Когато не доставите дневната доза въглехидрати на тялото си, то започва да ви изпраща сигнали, които ви провокират да ядете въглехидрати. С времето обаче тялото ви ще свикне, че вече нямате нужда от тях.

3. Поява на проблеми с перисталтиката

Въглехидратите съдържат фибри, които действат много добре на перисталтиката. Когато спрете да давате на тялото си тези фибри, е възможно да се затрудни храносмилането. Най-често срещаният проблем в тази ситуация е констипацията.

4. Намаляване на риска от диабет и сърдечни заболявания 

Белият хляб и бялата захар значително увеличават риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания. Много е важен видът на зърнените продукти, които консумирате. Ако спрете да се храните с тестени изделия, шансът да се разболеете от тези болести значително намалява.

5. "Нисковъглехидратен" грип

Тялото ви използва въглехидратите, за да си набавя енергия. Когато гликогенните депа се изчерпят, на тялото му е нужно време да се препограмира и да започне да използва телесните мазнини за черпене на енергия. Докато това се случи, ще се чувствате отпаднали и ще имате проблеми със съня, сякаш боледувате от грип. Не се безпокойте, това състояние ще приключи доста бързо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама