Лечение с пиене на топла вода


Лечение с пиене на топла вода
Снимка: Thinkstock

Редица заболявания реагират добре и дори се лекуват с прост и лесен метод, известен на японците от векове.

Пиенето на топла вода сутрин на гладно се препоръчва при различни състояния. Това подобрява всички функции на организма и му помага да се справи с проблемите.

Последните научни изследвания потвърждават полезното действие на тази практика. Според японската медицина пиенето на топла, почти гореща, вода сутрин на гладно помага при следните заболявания: главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, бъбречни заболявания, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни заболявания, рак, менструални проблеми, болести в ушите и гърлото.

Японците препоръчат следния метод: след събуждане, дори преди миенето на зъбите, се пият 4 чаши по 160 мл топла вода. Зъбите се измиват и не се пие нищо друго поне 45 минути. След закуска не се приемат течности най-малко 2 часа. Това важи за всички хранения като цяло, тъй като пиенето на вода след хранене разрежда соковете в храносмилателната система и нарушава работата на стомаха. Може да се започне с по-малко количество вода сутрин, като то постепенно се увеличава.

Резултат от лечението с топла вода има при високо кръвно налягане след 30 дни, при гастрит след 10 дни, а при диабет след месец.

Този метод няма странични ефекти, освен че често се ходи до тоалетната. Препоръчително е преди започване на лечението да се направи консултация с лекар.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама