Моцарела, която се грижи за фигурата и здравето ви


Моцарела, която се грижи за фигурата и здравето ви
Снимка: Facebook

Ако обичате хубава и качествена храна, но искате да поддържате хубава фигура, вече у нас се предлага Моцарела "Далматина". Тя е първата на родния пазар, която съдържа гъбата Юдиното ухо. В нея се крие една вълшебна биологична целулоза, хитозан, която има безброй полезни качества за нашия организъм.

В последно време хитозанът се смята от диетолозите като шестия жизненоважен елемент след протеините, мазнините, захарта, минералите и витамините.

Хитозанът е полизахарид (фибри билогична целулоза), открит първоначално от науката в черупката на ракообразните. За разлика от растителните фибри хитозанът има една аминогрупа, която още по-ефективно го свързва с мастните клетки. Хитозанът се свързва с мазнините в храната образувайки гел и не позволява те да преминат от червата в кръвния поток. Ефективността му в сравнение с фибрите от растителен произход е 1,5 пъти по голяма. Така хитозанът е изключително мощно природно средство за отслабване.

Тази част от хитозан, която се абсорбира от кръвта, може да намалява нивото на холестерол в организма и да спомага за абсорбирането и изхвърлянето на токсините, тъй като хитозан прилепва плътно по стените на кръвоносните съдове. Има очистително въздействие и засилва имунните способности на организма.

Фибрите на хитозана са най-често срещаните полизахариди на планетата. Блокаторът на мазнини се среща и в ежедневната храна - банани, гъби и житни растения, а най-богатите източници са черупките на морските раци и скариди. Подобната на хрущял структура на гъбата Юдино ухо (Auricularia judae) се дължи на хитозан е и основна част от фибрите в тялото на гъбата.

Изследванията сочат, че хитозан може да предпази и от повишаване на кръвното налягане след силно подсолена храна. Това вероятно се дължи на по-слабото абсорбиране на хлорида.

Биологичната целулоза инхибира и голяма част от глюкозата в кръвната плазма, има има качеството да абсорбира и солите на тежките метали, остатъците от минерални торове в храната, химическите оцветители, радионуклеидите и лекарствените метаболити, които се натрупват в тялото с течение на години. Неразположенията в особено чуствителни места като ставите, където тези натрупвания са значителни осезаемо намаляват с приема на хитозан.

Друга особеност на тази вълшебна биологична целулоза, която изгражда плодното тяло на гъбата Юдино ухо (Auricularia judae) е, че спомага за възстановяването на кожата при изгаряния, травми и рани при външно приложение. Хитозан активизира клетките и създава колагенови тъкани в голямо количество. Тези тъкани могат бързо да се преобразуват в тънка по структурата си кожа.Същото действие хитозан оказва и върху нарушените стени в стомашно –чревния тракт.

Така на пръв поглед едно кулинарно забавление, като честата консумация на гъбата Юдино ухо (Auricularia judae), може да се окаже многократно по полезно за здравето ви от от една по-обикновена храна.

Имайте предвид хитозан се свързва и мастно разтворимите витамини A, Е и D, затова добавете в салата от аурикулария морков и я полейте обилно с лимонов сок.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама