На 52 и в супер форма, ето как го постига Ел Макферсън


На 52 и в супер форма, ето как го постига Ел Макферсън
Снимка: Getty Images/Guliver

Ел Макферсън стана известна с появата си в Sports Illustrated Swimsuit Issue през 80-те, заради което си спечели прякора "Тялото".

На 52 години тя изглежда наистина прекрасно.

Позирайки за мартенския брой на сп. Your Fitness, красивата австралийка демонстрира страхотната си фигура в розов топ с пайети и бяло долнище на бански.

И макар че тя е в супер форма, Ел твърди, че не спазва строги диети, не е обсебена от кантара и предпочита да се придържа към прости правила, за да поддържа фигурата си.

"На 52 години знам, че здравословното съзнание и тяло е баланс от хубава храна, упражнения, интуиция, преживявания и любов. Наистина вярвам в това", каза тя пред изданието.

"По-малко се интересувам от това, което показва кантарът и размера на дрехите си в сравнение с това, когато бях млада", допълни тя.

"Днес вярвам, че красотата идва отвътре, като медитацията се превърна в голяма част от ежедневния ми живот."

И подобно на много други жени Ел предпочита да стои далече от фитнеса и вместо това тренира навън по един час на ден.

"Това е идеално, ако съм в друга държава, тъй като мога да изследвам мястото и да съм активна. Ако съм вкъщи, обичам да разхождам кучетата, да бягам на плажа, да плувам, да ходя на разходки с децата си или да карам колело в квартала."

"Най-добрият съвет, който съм получавала е: "Твоята вътрешна сила ще дойде от баланса, доверието, интуицията, преживяването и любовта".

Звездата, която е майка на двама сина Флин, 18, и Аурелиус, 13, от бившия си партньор Арпад Бюсон, не е фен на стриктните диети.

"Наистина е много важно за мен да не бъда много стриктна - моят живот не се ръководи от правила, всичко е въпрос на баланс. Не вярвам в екстремните диети. Ям органична храна, когато е възможно, и най-вече консумирам храни от растителен произход - много листни зеленчуци, салати, плодове, зеленчуци и чист протеин без хормони. Смятам, че е важно да имаш нещо топло в тялото си като първо ядене, затова за закуска хапвам овесени ядки или мюсли с ябълков компот или малки боровинки."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама