Най-честите причини за акне и как да се справим с него


Най-честите причини за акне и как да се справим с него
Снимка: iStock/Guliver

Пъпките винаги са неприятна изненада. Те често са причинени от външни фактори и лесно могат да бъдат премахнати.

Гръб и рамене

Пъпките по тези зони могат да бъдат причинени от презрамките на раница или от тесни синтентични дрехи. Ако имате малки червени пъпки, това най-вероятно е реакция към перилни препарати или почистващи средства. Страстта ви към мазни или пържени храни също може да е причина за появата им.

Подобни пъпки може да излекувате със солени вани веднъж седмично или леко да ги миете с ябълков оцет и вода в съотношение 1:2.

Гърди

Най-честата причина за акне върху гърдите е алергична реакция към перилни препарати или душ гел. Такива пъпки могат да се появат и като реакция към студени напитки, подправки и морска храна. 

Смесете сода за хляб с вода и масажирайте кожата си със сместа. След това просто изплакнете с хладка вода.

Врат

Тясна яка може да раздразни кожата ви и да причини пъпки. Те могат също да са причинени от алергия към шампоан или прекаляване със сладките храни.

Намажете врата си с памучен тампон, напоен в лимонов сок, оставете да подейства 10 минути, след което изплакнете с топла вода.

Крака

Лошата хигиена и тесните синтентични дрехи са най-честата причина, когато става въпрос за пъпки по краката. Те могат да се появат и след бръснене, когато използвате захабена самобръсначка.

Добавете 5-6 капки чаено дърво към душ гела ви и се измийте, както обикновено.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама