Ползите от различните видове месо


Ползите от  различните видове месо
Снимка: iStock/Guliver

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни, когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителнияш протеин е по-полезен от животинския. Предлагаме ви няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.

1. Агнешко

Това е най- богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изграждат телесните тъкани, произвеждат антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.

2. Черен дроб

Той е с най-голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

3. Свинско месо

То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

4. Пилешко месо

То е най-чистото месо, с ниско съдържание на мазнини. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.

Източник: foodpanda

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама