Ползите от млякото за диетата на всяка жена


Ползите от млякото за диетата на всяка жена
Снимка: iStock/Guliver

Млякото е едно от нещата, които трябва да присъстват в хладилника на всяка жена. Независимо дали го пиете с кафето си или чисто, то има благоприятен ефект върху вашето тяло. Може би не сте се питали как точно помага на организма ни, затова ви предлагаме да разберете кои са най-големите ползи от редовната му консумация.

1. За прекрасна кожа

Клеопатра е известна с това, че се е къпала във вана с мляко, тъй като прави кожата мека и блестяща. Това е благодарение на многото витамини и хранителни вещества, които са от съществено значение за здравето на кожата. Не казваме, че трябва да се къпете в мляко, но пиенето на поне 2 чаши на ден ще ви осигури желания резултат.

2. За силни зъби

Млякото е най-добрият източник на калций, а зъбите ни имат нужда точно от това. В допълнение млякото помага за предотвратяване на кариеси. Калцият може да се абсорбира от тялото ни, когато има Витамин D, затова се уверете, че нямате недостиг.

3. За здрави кости

Истина е, че децата трябва да пият мляко, за да имат здрави кости и да растат правилно. Но също така възрастните също имаме нужда от тази напитка, за да може да се предотврати развитието на остеопороза. Този ефект отново се дължи на калцият, който се съдържа в млякото.

4. За отслабване

Изследвания са доказали, че жените, които пият ежедневно мляко, е по-вероятно да отслабнат, отколкото тези, които не го правят. Ако сте пригладнели, просто изпийте чаша мляко.

5. Намалява стреса

Благодарение на многото витамини и минерали, млякото може да помага при стрес. След дълъг и изморителен ден в офиса, седнете и изпийте чаша топло мляко. Това помага за облекчаване на напрежението в мускулите и успокоява нервите.

6. Облекчава симптомите на ПМС

Много жени страдат от ПМС. Доказано е, че млякото успокоява тялото и намалява негативните ефекти, които изпитват жените по време на техния менструален цикъл.

7. Без киселини

Много храни причиняват киселини. Един от най-лесните и вкусни начини да се справите с болката и неприятното усещане е да изпиете чаша мляко. То играе ролята на защитно покритие на хранопровода и така предотвратява стомашни киселини.

8. Срещу болести

През последните десетилетия изследвания са открили, че млякото помага в битката с различни болести. Това включва способността му да нормализира кръвното налягане, а също така да намалява риска от инсулт. В допълнение млякото има способността да намалява производството на холестерол от черния дроб и помага за подобряване на зрението. Има някои изследователи, които вярват, че млякото може да намали риска от развитие на някои форми на рак.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама