Растението мака – здраве от Андите


Растението мака – здраве от Андите
Снимка: iStock/Guliver

Може би сте чували са растението мака и неговият корен и преди. Расте главно в Андите и Перу, макар че визуално се доближава до българската ряпа. Здравословните възможности на корена от мака биват открити преди много време. И до днес перуанците го използват при готвене. Преди това, обаче, го изсушават. Ако се сдобият със суров корен, обикновено първо го варят, а после го смачкват, за да стане на каша.

Тази специална каша се нарича мазамора (mazamorra) и е традиционна за Перу. В Европа и Америка коренът от мака е по-популярен, като подправка на прах, която да се прибавя към шейкове, напитки, сладкиши или ястия. Също така е част и от състава на някои био-козметични продукти като капсулите за повлияване на ставната мобилност Flexa Plus Optima.

Здравословните ползи от перуанския корен на мака

Коренът на мака става все по-популярен в България заради многобройните си ползи за тялото. Първоначално се прославя с повлияването на мъжките и женските полови системи, както и издръжливостта. Но постепенно хората започват да разбират, че неговите свойства не се ограничават само до това. Традиционно е използван от жителите на Перу, поради много причини.

Ето какво включват някои от тях:

- Коренът на мака е богат на хранителни вещества – съдържа въглехидрати, протеини, фибри, витамини, витамин С, B6, калий, желязо, мед и магнезий.

- Може да подобри функциите на мозъка – използван е традиционни в Перу, за да подобри и благоприятства паметта на децата в училище.

- Освен това, повдига и настроението – благодарение на съдържащите се в корена от мака флавоноиди, които помагат за по-добро настроение и намаляване на тревожността.

- Той е и мощен антиоксидант – той помага на организма да прогони свободните радикали, които вредят на клетките. Някои хора вярват, че антиоксиданите имат превантивно действие срещу по-сериозни болести, като инфаркт или рак.

- Дава енергия и тонизира организма – някои спортисти и бодибилдъри го използват, за да имат повече енергия и да издържат по-дълго по време на състезания. С такава цел е използван и при био-капсулите за благоприятстване на възможностите за движение Flexa Plus Optima.

Какво са капсулите за по-добра ставна мобилност флекса+ оптима?

Flexa Plus Optima представляват капсули с естествена формула, целяща повлияване на двигателните способности. Съставът им е богат на витамини А, В, С и Е. А също така и на хиалуронова киселина и екстракт от корена на мака. Те събират главно положителни мнения в онлайн форуми, като „БГ Мама“. Потребителите споделят, че са доволни от начина, по който работят капсулите за благоприятстване на свободата на движение.

Кратко обобщение на позитивите, които те споделят в своите мнения и отзиви, включва:

- Био-формула за по-добри възможности за движение;

- Богат набор от екстракти с органичен произход;

- Достъпна цена на българския пазар;

- Лесна и бърза процедура по поръчка и доставка;

- Без сигнали за неприятни странични ефекти;

NB! Липсата на информация за неприятни странични ефекти и противопоказания не означава, че такива не могат да се проявят при индивидуалните потребители. Те следва да се придържат към инструкциите за безопасна употреба, включени в търговската опаковка на натуралните капсули Флекса Плюс Оптима. Не бива да се превишава препоръчителния дневен прием!

Според официалната уеб-страница на продукта с био-козметично действие дава следната информация за приема им. Клиентите следва да се приемат по 1 (една) капсула по 2 (два) пъти на ден. Това може да стане по с чаша вода или натурален сок.

Поръчката на продукта с корена на мака за ставна мобилност става бързо и лесно през официалния уебсайт. Потребителите трябва да въведат своите имена, имейл и актуален телефонен номер за контакт и адрес. В най-кратък срок с тях ще се свърже официален дистрибуторза България с цел потвърждение на поръчката. Доставката става чрез куриер, а плащането – чрез наложен платеж или по банков път (кредитна или дебоитна карта).

Бъдете активни и здрави!

Липсата на движение не означава непременно възстановяване. Заради това се постарайте да правите малки стъпки към промяната всеки ден. Въоръжете се с армия от плодове и зеленчуци. Те ви носят витамини, от които имате нужда. Стъпвайте смело напред и бъдете здрави!

Накратко: Био-капсулите Flexa Plus Optima представляват натурален продукт за благоприятстване на ставната гъвкавост, еластичност и мобилност. Те са съставени от натурални съставки и печелят одобрението на потребителите от онлайн форуми, като „БГ Мама“. Работят по-добре от други алтернативи на пазара.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама