Рейки - когато енергията лекува


Рейки - когато енергията лекува
Снимка: iStock/Guliver

Алтернативни терапии като лечебни кристали, дишане и медитация официално са се превърнали в основен начин на лечение, като всички, които са ги опитали, изтъкват ползите от тях. И без значение дали приемате или не този тип терапии, ясно е, че всички могат да опитат да бъдат малко по-спокойни като ги включат в ежедневието си. Ето какво трябва да знаете за рейки:

Какво е рейки

Рейки е вид енергийна терапия, основана в Япония от д-р Микао Усуи през 1914 г. (въпреки че някои твърдят, че други форми на рейки са били използвани много преди това). Практиката има за цел да намали стреса и да увеличи отпускането на тялото чрез прехвърляне на енергия през дланите на практикуващия към клиента (затова и този тип практика е известна като практическо излекуване).

Как работи

Според практикуващите, физическата или емоционалната болка може да предизвика енергийни блокажи в тялото. Рейки помага да се премахнат тези блокажи, така че енергията да може да тече по-гладко в целия ви организъм. Идеята е, че като подобрите енергийния си поток, ще се почувствате по-спокойни, ще почувствате по-малко болка и ще увеличите благосъстоянието си като цяло.

Какво се случва по време на рейки сесия

Представете си масаж без триенето на кожата. По време на рейки сесия обикновено лежите на легло за масаж, покрити с одеяло. По желание на клиента може да се пусне релаксираща музика или да се запали ароматна пръчица. След това практикуващият ще започне сесията - или като леко постави ръцете си върху определени части на тялото, или държи ръцете си на няколко сантиметра над тялото. Това ще продължи за няколко минути във всяка област, като се прехвърля лечебната енергия на местата, които най-много се нуждаят от нея. Сесиите обикновено продължават около 60 до 90 минути.

И така, ако искате да изпробвате нов начин да намалите стреса и нямате нищо против да бъдете докосвани на различни места, опитайте с рейки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама