Съвети за отслабване от фитнес гуруто Джо Уикс


Съвети за отслабване от фитнес гуруто Джо Уикс
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако се стремите да водите здравословен начин на живот и да поддържате тялото си във форма, името на Джо Уикс трябва да ви е познато. Фитнес треньорът и нутриционист, който нарича себе си The Body Coach, стана известен с бързите ниско калорични рецепти и упражнения. 

Той публикува първото си видео #Leanin15 в Instagram през 2014, без да предполага до какво ще доведе това. Всичко започва с доза забавление в кухнята му с идеята да споделя прости рецепти, за да помогне на хората да отслабнат. Всички тези ястия се приготвят в рамките на 15 минути, а клипчетата са с продължителност само 15 секунди. Само за няколко месеца хора от цял свят започват да го следват, като в момента той има повече от 1,7 милиона фенове в социалната мрежа. Той създава фитнес план 90-Day Body Transformation и е автор на книгата с рецепти "Lean In 15", която става най-продаваната книга във Великобритания за 2015, ако изключим фантастиката.

И тъй като Джо определено си разбира от работата, днес ви предлагаме няколко негови съвета как да се разделите с излишните килограми.

Планиране

Планирането е ключът към отслабването. Започнете да записвате всичките си хранения и тренировки за деня. Напишете списък с покупки, за да може да приготвяте ястията си, за да може винаги да имате нещо вкусно и здравословно за ядене. Добра идея е да започнете да готвите 2-3 ястия по едно и също време, след което просто ги разпределете в кутии и ги сложете във фризера, за да са ви под ръка, когато огладнеете.

Различно ядене в зависимост от тренировката

Винаги се опитвайте и яжте различно в дните, когато тренирате. Златното правило на Джо е - въглехидрати след спорт и мазнини като стабилно гориво за останалата част от вашия ден и нощ.

Махнете кантара

Изхвърлете кантара, който ви кара да се чувствате тъжни, когато числата не вървят в правилната посока. Това може да ви накара да изгубите мотивация, да се нахвърлите върху калорична храна и да нарушите плана си. 

Правете си снимки

Най-добрият мотивационен инструмент за измерване на прогреса ви е да правите снимки на тялото си. Джо съветва да си правите снимки в края на всеки месец - те ще покажат истинския ви напредък и ще поддържат мотивацията ви.

Високо интензивна интервална тренировка

Джо използва HIIT (високо интензивна интервална тренировка), за да помогне на своите последователи да горят мазнини. Това включва 20-40 секунди упражнения, които са последвани от 30-40 секунди почивка. Ако повтаряте редовно по 15-20 минути, може да се сбогувате с килограмите. Разбира се, когато комбинирате с правилно хранене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама