Това е идеалната закуска против стрес


Това е идеалната закуска против стрес
Снимка: iStock/Guliver

Учени от Харвардския университет в Съединените американски щати откриха закуската, която способства за намаляване нивата на стрес и в същото време се продава на напълно достъпна цена, пише "Комсомолска правда".

В експеримента са участвали три групи доброволци, които в продължение на един месец са консумирали различни продукти на закуска. Първата група е закусвала яйца, втората - едри овесени ядки, а третата - овесена каша полуфабрикат.

В края на изследването е станало ясно, че най-добре са се справили със стреса доброволците, които всеки ден са изяждали по едно или две яйца.

Най-малко стресоустойчиви са се оказали тези от участниците в експеримента, които да похапвали инстантна овесена каша. Причината е рязкото повишаване на кръвната захар и последващият бърз спад след консумацията на този продукт. В подобни случаи организмът произвежда хормона на стреса кортизол, което може да причини симптоми на панически атаки - страх, слабост и студена пот.

Според учените за резултатна борба със стреса за закуска е добре да се хапва омлет с карфиол или броколи. След това е хубаво да се изпие чаша сок от тиква или да се изядат шепа тиквени семки. Последните са добър източник на магнезий и помагат да овладеем чувството на тревожност.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама