Това поколение e най-склонно към затлъстяване


Това поколение e най-склонно към затлъстяване
Снимка: iStock/Guliver

Така наречените милениалс, милениалите или поколението Y - хората, родени от началото на 80-те до средата на 90-те години на XX век - са най-склонни към затлъстяване в сравнение с предишните поколения. Това показва изследване, проведено от британската благотворителна организация Cancer Research UK.

Според резултатите от изследването над 70% от милениалите ще имат наднормено тегло на възраст от 35 до 44 години. При това за сравнение сред родените от 1945 до 1955 хората с наднормено тегло на тази възраст са 50%.

"Това означава, че милениалите са поколение, което най-много от всичко страда от излишно тегло, за времето, за което се е извършвало събиране на данни", се отбелязва в изследването.

"Милениалите са известни с това, че следват тенденциите на здравословното хранене, но нищо не е в състояние да надмине балансираната диета. Най-добрият способ да се съхрани здравословното тегло е да се ядат повече плодове, зеленчуци и друга храна с влакнеста структура, като в същото време се намали количеството на употребяваната вредна храна", заявява професор Линда Бауълд - експерт в организацията.

Изтъква се предупреждението, че наднорменото тегло и затлъстяването са свързани с 13 вида рак, включително с рака на гърдата, на бъбреците, на дебелото черво.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама