Това причиняваме на тялото си, когато стоим седнали цял ден


Това причиняваме на тялото си, когато стоим седнали цял ден
Снимка: iStock/Guliver

Неизбежно е да стоим в офиса по цял ден и да работим. Няма как да сме в движение и да вървим по 4-5 километра на ден, колкото и е препоръчителната дистанция, която трябва да гоним ежедневно. Какво се случва с тялото ни, когато седим по цял ден?

1. Увреждаме гръбначните си прешлени... следва дископатия

Неправилната поза при седене, която имат над 85% от хората, причинява слягане на прешлените и дисковете на гръбнака и кръста ни. По-голямата част от дископатиите в днешно време се получават именно от заседналия начин на живот.

2. Увеличаваме целулита си

Много учени твърдят, че целулитът се получава точно на местата, на които седим, именно защото по цял ден пречим на нормалното движение на кръвта. Ако се изправяме и движим по-често, е възможно да се предпазим повече от портокаловата кожа.

3. Увеличаваме и лошия холестерол

Седенето на едно място за повече от 2 часа стига на организма, за да спре горенето на калории и намаля ензимите, които отговарят за добрия ни холестерол 

4. Получаваме болки във врата... и от там главоболие

Неправилната стойка вреди както на кръста ни, така и на прешлените на врата. Често пъти не знаем, че постоянното ни главоболие се дължи на шипове в тази област, които се получават точно от неправилното седене с часове всеки ден 5. Качваме килограми Разбира се...

6. Увеличаваме риска от диабет

Постоянното хапване на сладки неща в офиса и нулевото изразходване на калории, води до повишаването на нивата на инсулин. Гладът за сладко е като зависимост - колкото повече хапваш, толкова повече искаш.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама