Учени от БАН: Има лек срещу коронавируса


Учени от БАН: Има лек срещу коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

Двама български учени твърдят, че има лечение за коронавируса. Според тях високите дози витамин С и озонотерапията действат антивирусно и имуностимулиращо. В ефира на Bulgaria ON AIR проф. Лъчезар Аврамов от Института по електроника обясни, че тези два метода се прилагат и за облекчаване състоянията по време на лечение на тумори на онкоболни пациенти.

"Това е интравенозно наливане на витамин С, а озонотерапията се влива венозно. Необходим е апарат, който го няма в България, но може да бъде произвеждан във Варна", обясни професор Аврамов в сутрешния блок "България сутрин". По думите му нужният апарат струва 5000 – 6000 лева.

Кантарджиев разкри кога ще е пикът на коронавируса у нас

Лечението с витамин С и озонтерапията също било евтино, което е причината Световната здравна организация да обяви лечението за недоказано, твърди ученият от БАН.

"Методите се практикуват в 50 държави. Те са много евтини и не могат да преминат през сертификация, защото не носят печалба", обясни проф. Аврамов.

Учените са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с призив да се вслушат в техните предложения. Според тях сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията - ненужна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама