В електронните цигари има опасни бактерии

  • В електронните цигари има опасни бактерии
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 25.04.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Учени от Харвардския университет откриха наличието на опасни бактерии в електронните цигари, съобщи в. "Дейли Телеграф".

Според тях става дума за бактерии, които могат да оказват пагубно влияние на белите дробове, да причинят астма и възпаление на дробовете.

Учените установиха, че най-вероятно такива вредни токсини се съдържат в сладките плодови пълнители за електронни цигари, които тийнейджърите обичат.

Предишни изследвания показват, че химикалите, които обикновено се свързват с развитието на сериозни респираторни заболявания, вече са открити в пълнители за електронни цигари. Но новото проучване за първи път открива вредни биологични вещества в течностите.

Учените от Харвардския университет са проучили 75 популярни пълнители за електронни цигари. 27% от патроните и течностите съдържат следи от ендоксин. Проучването показа също, че патроните съдържат три пъти по-висока концентрация на бактерии, отколкото течности.

Професор Дейвид Кристиани, ръководител на изследването, заяви, че откриването бактериите в пълнителите за електронни цигари само потвърждава вече изразената загриженост за въздействието на тези устройства върху дихателната система.

Източник: БГНЕС

 

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.