Вече има и кафе от гъби


Вече има и кафе от гъби
Снимка: iStock/Guliver

Кафето е любима напитка на милиони хора по цял свят, затова постоянно се измислят новини начини, по които можем да го пием. След като преди време писахме за кафето с масло, сега идва ред на кафе от гъби, което се смята, че е много по-здравословно.

Изследвания са доказали, че кафето засилва метаболизма, предпазва от Алцхаймер и понижава риска от депресия, но също така може да причини безсъние и безпокойство, когато се прекалява с него.

Финландските създатели твърдят, че тяхната напитка ще ви зареди с енергия, ще подобри работата на мозъка и продуктивността ви без страничните ефекти на обикновеното кафе.

Макар че звучи странно, хора, които са опитали това ново по-здравослвно кафе, са го описали като "богато", "меко" и като комбинация между чай и кафе.

Процесът включва втечняване и след това изсушаване на различни видове гъби, за да се направи екстракт, който се смесва с обикновено кафе. 

Гъбата майтаке се вярва, че помага за понижаване на нивата на кръвната захар, докато алкалната гъба чага противодейства на киселината на кафето, която може да причини дискомфорт на стомаха. 

Все пак редакторът на Health.com Синтия Сас предупреждава, че въпреки, че някои изследвания показват, че гъбите имат ползи за здравето, най-добре е да не се опитвате да си направите това кафе сами у дома.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама