Видовете наднормено тегло и справянето с тях


Видовете наднормено тегло и справянето с тях
Снимка: iStock/Guliver

Световната здравна организация (СЗО) сигнализира в свой доклад от 2016 г., че броят на хората, страдащи от затлъстяване в международен мащаб, вече е приблизително половин милиард души, от които 124 милиона са деца и юноши. Официалните прогнози са, че до 2022 г. техният брой ще е по-голям от този на недохранените и гладуващи малолетни и непълнолетни. Тази тревожна информация дава сериозни поводи за притеснение. Натрупването на наднормено тегло може да застраши всеки един от нас.

Мнозина не биха възприели пълнотата като нещо сериозно, но истината е, че излишните килограми и мазнини вървят ръка за ръка с повишаването на холестерола и отслабването на стените на кръвоносните съдове, което пък от своя страна увеличава и риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет тип 2. Нека да разберем повече за видовете наднормено тегло и методите за справянето с него.

Кои са 6-те основни вида затлъстяване?

Битката с излишните калории е тежка и трябва да вложим много мотивация, дух и сила, за да я спечелим. Милиони хора по света разчитат на различни видове хранителни добавки, за да успеят да влязат обратно във форма по здравословен за тялото начин. Но тъжната истина е, че много малко от тях са наистина работещи решения.

Сред малкото изключения попадат пластирите за повлияване на апетита GoSlimmer, които съдържат екстракти от наистина натурални продукти, богати на антиоксиданти и подхранващи тялото вещества. Съществуват няколко основни вида наднормено тегло.

Нека им обърнем по-голямо внимание, за да разберем, как да ги елиминираме:

Породено от прераждане: Веднага можете да познаете хората, които страдат от него, тъй като трупат мазнини основно в горната част на тялото – гръб, ръце и корем. Основната причина за натрупването на този вид килограми е прекомерното похапване, когато не сте гладни, рядкото хранене и големите порции. Опитайте се да пиете повече течности, движете се активно и намалете захарта!

Нервен стомах: Тук тлъстинките са по корема и гръбнака. Обикновено възниква заради големия прием на сладки изделия. Постарайте се да ги ограничите или изключите изцяло.

Организъм, задръстен с глутен: Асоциира се с настъпването на менопаузата при жените. Излишното тегло се събира в областта на бедрата. Намалете въглехидратите и увеличете разходките в парка!

Атерогенен метаболитен дисбаланс: Излишните калории могат да бъдат забелязани веднага, тъй като се намират само отпред в коремната област. Могат дори да предизвикат затруднения в дишането. Ограничете алкохола и се постарайте редовно да извършвате физически упражнения.

Налични проблеми с венозните канали: Ще го разпознаете по увеличената обиколка на краката – основно прасците и бедрата. Гените, предавани от поколение на поколение, обикновено са причинителя. Тръгнете на фитнес.

Тотална липса на физическа активност: Обърнете внимание на корема, паласките и гърба. Имате нужда от сериозни тренировки!

Учените се опитват да намерят решение:

Екип диетолози и нутриционисти от Югозападния медицински център към Тексаския университет е стигнал до извода, че стига да успеем начин да контролираме протеините, намиращи се в нашето сърце, бързо ще успеем да се справим с наднорменото тегло и всеки един човек ще може да постигне мечтаната топ фигура и плосък корем, стига да ги иска.

Причината е, че сърцето отговаря за обмена на вещества в човешкия организъм. А основният виновник за това е протеинът, наречен MED 13, намиращ се там. Докато те се опитват да намерят точната формула, обаче, всеки желаещ може да се възползва от лепенките за по-добро влияние върху апетита GoSlimmer.

Нашето тяло – отражение на нашето здраве!

Бъдете по-внимателни и съблюдавайте стриктно за онова, което приемате под формата на хранителни продукти и напитки. Нашият външен вид е пряко отражение на всичко, което минава през организма ни. Не го забравяйте. Здравият дух в здраво тяло е изцяло наша отговорност, за която трябва да следим във всеки един момент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама