Здраве

Витамините помагат срещу спонтанен аборт

  • Витамините помагат срещу спонтанен аборт
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 11.08.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Приемът на витамини през бременността може значително да намали броя на спонтанните аборти и вродените дефекти след раждането, твърдят австралийски учени.

Изследването им, публикувано в сп. New England Journal of Medicine, показва, че недостигът на ключови молекули при бременните жени затрудняват правилното развитие на плода и неговите органи. Това би могло да се регулира чрез приема на общи хранителни добавки със съдържание на витамин B3, известен и като ниацин.

"След 12 години на изследвания, екипът ни откри, че този дефицит може да бъде излекуван, а спонтанните аборти и вродените дефекти могат да бъдат предотвратени толкова лесно", казва Сали Дънуди от Института за сърдечни изследвания Victor Chang.

Австралийският министър на здравеопазването Грег Хънт приветства проучването като "исторически медицински пробив".

"Днешното съобщение дава нова надежда за една от всеки четири бременни жени, застрашени от спонтанен аборт", каза той, добавяйки, че откритието е важно и предвид статистиката, според която 7,9 милиона бебета в света всяка година се раждат с родилни дефекти. Изследването е финансирано от австралийското правителство.

Източник: БГНЕС

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.