Внимавайте с електронните цигари


Внимавайте с електронните цигари
Снимка: Getty Images

Последните изследвания сочат, че електронните цигари не са по-безопасни от обикновените, пише "Дейли мейл".

Електронните цигари търсят и намират своето място сред адептите на никотина, особено на фона на търсенето на алтернатива на продуктите на горенето на тютюн.

Оказва се, че изпаренията от електронните цигари увеличават риска от рак на пикочния мехур. Установено е, че 92% от използващите електронни цигари имат в урината между 2 и 5 вещества, свързани с рака на пикочния мехур.

Учените проверили и въздействието на никотина от тези цигари и неговте химически съединения, сред които нитрозамините и формалдехида върху възстановяването на ДНК в клетките, пише meddaily.ru

Оказва се, че никотинът, нитрозамините и формалдехидът блокират процесите на възстановяване на ДНК като увеличават по този начин риска от рак.

Университетът в Рочестър установява, че навикът да се пушат електронни цигари може да доведе до възпаление на венците и други проблеми на устната кухина.

Изпаренията на електронните цигари карат клетките в устната кухина да започнат да отделят противовъзпалителни белтъци. Това довежда до рани и болести. Колкото по.често човек пуши електронна цигара, толкова повече се увеличава рискът от проблеми със зъбите и устната кухина, съобщават медиците.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама