Ефективни домашни лекове за различни болежки


Ефективни домашни лекове за различни болежки
Снимка: iStock

Наследени от нашите любими баби и прабаби, тези лекове могат да звучат необичайно, което ги прави не по-малко ефикасни.

1. Овесени ядки срещу екзема

Разбъркайте в купа 2 чаши фини овесени ядки и чаша прясно мляко. Затоплете така получената каша за 3-4 минути на слаб огън и оставете да изстине. След това нанесете сместа върху болните места и изчакайте да подейства ½ час. Най-накрая отстранете с влажна кърпа.

2. Водка или ракия срещу миризливи крака

Вземете памучен тампон, напоен обилно с водка, и обтрийте миризливите ходила. Неприятната миризма изчезва за секунди. Алкохолът действа антисептично и убива веднага причиняващите мириса бактерии. Освен това подсушава кожата, така че да премахне влагата, която от своя страна е благоприятна среда за размножаване на бактериите.

3. Джинджифил срещу прилошаване

Този съвет се отнася за хората на път. Нарежете джинджифил на колелца и ги съхранявайте на хладно. Щом почувствате, че ви прилошава, вземете едно парче и го смучете. Така неприятното гадене бързо изчезва. Джинджифилът успокоява стомаха и помага и за други форми на прилошаване, дори при бременност.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА КОКОСОВИТЕ ПРОДУКТИ

4. Кокосово масло срещу телесна миризма

Ако търсите естествена алтернатива на дезодоранта, която е поне толкова ефикасна, непременно пробвайте с кокосово масло. Съдържащата се в него лауринова киселина надеждно убива бактериите, а кокосът придава приятен мирис на тялото. Просто нанесете малко количество под мишниците си.

5. Маточина срещу херпес

Запарете шепа маточина с чаша гореща вода. Оставете да се охлади за 15 минути. След това обработете проблемните места с тампон, напоен с течността. Мажете херпесите по няколко пъти на ден, за да се отървете от досадните мехурчета по естествен път.

6. Бакпулвер срещу мазна коса

Като алтернатива на сухия шампоан може да използвате бакпулвер. Втрийте една чаена лъжичка в косата, след това разтърсете глава, за да отстраните излишния продукт.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама