Любовно пожелание за 4 август според зодията


Любовно пожелание за 4 август според зодията
Снимка: iStock

Овен

"Любовта – това е, наркотик. Отначало започва е еуфория, лекота и чувство за пълно удовлетворение. На следващият ден ти се иска още и още. Ти все още не си сигурен но, това чувство ти харесва, уверен си и мислиш, че можеш без всички останали. На всеки две минути мислиш за любимото същество, но постепенно привикваш с него и ставаш напълно зависим от него. Ако това чувство се постоянно, ти започваш да се чувстваш, като наркоман, лишен от поредната доза“

"На брега на Рио-Педро седнах и плаках", Паулу Коельо

Телец

"Когато обичам някого много, аз никога не го наричам по име. И това поражда най-обикновеното безделие и удивителен интерес, когато започнеш да го криеш от хората."

Оскар Уайлд

Близнаци

"Любовта винаги е нова. Няма значение дали обичаме веднъж, два пъти, или десет пъти в живота си - винаги се оказваме в непозната ситуация. Любовта може да ни отведе в ада или в рая, но винаги ни води нанякъде. Трябва да я приемем, защото тя е храната на нашето съществуване. Ако откажем да го сторим, ще умрем от глад под отрупаните клони на живота, защото няма да сме посмели да протегнем ръка и да откъснем плодовете. Където и да се намираме, трябва да търсим любовта, дори това да означава часове, дни и седмици на разочарование и печал.
Защото в мига, в който тръгнем да търсим любовта, тя също тръгва към нас. И ни спасява."

"Край река Пиедра седнах и заплаках", Паулу Коелю

Рак

"Да желаеш друг човек е може би най-рискованият от всички стремежи. В мига, в който пожелаеш някого - наистина го пожелаеш, - сякаш си взел хирургическа игла и си пришил щастието си към кожата на този човек, затова всяко разделяне оттук нататък ще причини разкъсана рана."

"Кажи да", Елизабет Гилбърт

Лъв

"Какво друго? Тя е красива. Никога няма да се умориш да я гледаш. Нито пък се налага да се тревожиш дали не е по-умна от теб: защото със сигурност е така. Обичам я. Такъв късмет е, Ван Хутен, че я обичам. Защото, старче, нямаш право на избор дали да бъдеш наранен - само можеш да избереш единствено кой да те нарани. Аз съм доволен от избора си. Дано и тя да е доволна от своя."

"Вината в нашите звезди", Джон Грийн

Дева

"Няма по-хубава любов от тази, която събужда душата и те кара да искаш още, която запалва пламък в сърцата и успокоява умовете."

Тетрадката

Везни

"Когато се нуждая от другия, за да съществувам, връзката се превръща в зависимост. А когато сме зависими, не можем да избираме. А без избор няма свобода. А без свобода няма истинска любов. А без истинска любов може да има бракове, но няма да има двойка."

"Да обичаш с отворени очи", Хорхе Букай

Скорпион

"... Когато не откриваш ясна причина за любовта си към някого, означава, че наистина го обичаш...
Често пъти обичаш хора, които изпълняват капризите ти, които са като теб. Чувстваш се сигурен с тях. Да обичаш хората, които са като теб, всъщност е лесно. Трудното е да обичаш хора, които не приличат на теб, които не изпълняват всяко твое желание. Трудното е да обичаш някого, не защото те прави щастлив, а просто защото съществува, защото не прилича на никого другиго, защото си е такъв, какъвто е..."

"Музика край леглото ми", Кюршат Башар

Стрелец

"Мъжът, който говори красиво за любовта, изобщо не е влюбен"

Жорж Санд ("Симон")

Козирог

"Ние обичахме с любов, която беше повече от любовта."

Едгар Алън По, "Ананабел Лий"

Водолей

"Обичам те? Боже мой, ако любовта ти беше пясък, моята би била вселена от плажове."

"Принцесата на булката", Уилям Голдман

Риби

 "Когато обичаш нещо, то те обича обратно по начин, по който трябва да обичаш".

"Отделен мир", Джон Ноулс

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама